Noutăți

Tainele geomanției – O știință veche de mii de ani își dezvăluie secretele

Oare cât de profundă era cunoașterea anticilor dacă  ceea ce ei au descoperit acum 3-4-5.000 de ani revine în actualitate ca cercetare de… avangardă?

Din cele mai vechi timpuri comunitățile umane au folosit, în alegerea unui loc pentru o așezare umană sau pentru o locuință, anumite criterii născute din observarea naturii și a universului, care s-au constituit la un moment dat într-un sistem deosebit de complex, pe care noi îl cunoaștem sub numele de geomanție.

Departe de a fi o fantezie antică, fără acoperire, principiile acesteia sunt validate astăzi de specialiștii din domeniul peisagisticii și arhitecturii, geomanția fiind obiectul unei investigări și cercetări de avangardă.

***

Invitată în emisiunea mea Mistere la Granițele Cunoașterii, doamna Conf. Univ. Dr. Cerasela Crăciun de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, ne introduce într-o lume fascinantă pe care merită să o descoperiți: Tainele geomanției și Medicina Habitatului.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 19:00 și în reluare, miercurea de la ora 12:30 și sâmbăta de la ora 22:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Tainele geomanției – O știință veche de mii de ani își dezvăluie secretele

 1. Interesant.Am ascultat cu atentie si am aflat lucruri noi pe care nu le stiam.
  E bine aleasa denumirea ” Cunoaste lumea”.
  Succes!
  Spre final ati adus in discutie ” Gardul”.Ar fi interesant de stiut ce ne indeamna sa ” imprejmuim”,inafara faptului ca ne delimitam proprietatile.
  ….
  Anul 2001, Braila, luna mai, am ” iesit “din oras si am intrat intr-o zona de case la periferie-cartier de lipoveni.Descriu:drum pietruit,garduri de scandura varuite numai in alb copaci infloriti,gradini intre garduri si drumul pietruit imprejmuite cu bolovani varuiti in alb bineinteles, liniste si se auzeau doar insectele si adierea vantului.Am simtit imediat o senzatie de liniste la care mai apelez si acum cand simt nevoia.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii