Noutăți

Susține și tu campania arheologică 2017. Șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, locul unor descoperiri de interes mondial, are nevoie de ajutor

Șantierul arheologic de la Poiana Cireșului a intrat deja în conștiința publică, ca urmare a descoperirilor de interes mondial făcute aici în ultimii ani. Astfel, la marginea orașului Piatra Neamț, pe coama unui deal, echipa de arheologi condusă de prof. univ. dr. Marin Cârciumaru și dr. cercetător Elena Cristina Nițu, au descoperit lucruri remarcabile: cea mai veche statuetă sculptată din România și această parte a Europei, veche de peste 20.000 de ani, obiecte de podoabă vechi de 20.000 sau 29.000 de ani, o cantitate foarte mare de unelte și arme care i-au aparținut așa-numitului Om Gravetian, ce avea la Poiana Cireșului o tabără de vânătoare…

Cu toate că importanța acestui șantier este una de interes mondial, Ministerul Culturii, prin intermediul Comisiei de Arheologie, a refuzat în ultimii ani să finanțeze acest șantier arheologic, orientând banii în special pentru șantierele care cercetau obiective romane sau grecești de pe teritoriul României. Din acest motiv, existența acestui șantier arheologic a depins într-o mare măsură de finanțarea pe care am realizat-o noi, prin intermediul Asociației Geto Dacii.

Astfel, pentru al 4-lea an consecutiv, ne-am angajat să plătim cazarea și mâncarea a 15 arheologi, timp de o lună, să asigurăm transportul acestora până la obiectiv și înapoi și să le mai oferim arheologilor bani pentru achiziția unor obiecte de strictă necesitate pentru munca pe șantier.

Desigur, acest lucru nu s-a putut face decât cu sprijinul vostru, al celor care ați făcut donații și sponsorizări sau ați trimis un SMS. Tocmai de aceea, și în acest an vă cerem sprijinul pentru a putea asigura finanțarea șantierului arheologic de la Poiana Cireșului. Cei care doriți să o faceți aveți mai multe opțiuni:

 1. Puteți să faceți o donație sau o sponsorizare către Asociația Geto Dacii. Aveți aici conturile asociației: http://adevaruldespredaci.ro/2013/03/donatii-si-sponsorizari/
 2. Puteți achiziționa un produs de pe magazinul online DACIA ART: http://dacia-art.ro/
 3. Sau puteți trimite chiar acum un SMS cu textul DAVA şi adresa dv de e-mail la 7472, tarif 5 E+TVA/SMS (număr valabil în reţelele Orange, Telekom, Vodafone și Digi) şi veți primi în contul lui: 1. Filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ în format HD (scenariul și regia Daniel Roxin); 2. Cartea GETO-DACII ÎN LITERATURA ROMÂNĂ (autor Iulia Brânză Mihăileanu). Ambele în format digital. Imediat după trimiterea SMS-ului vei primi un mesaj în care ți se va solicita confirmarea plății. Acest al doilea mesaj este taxat normal.

Mulțumim tuturor celor care ne vor fi aproape și în acest an. Avem motive temeinice să credem (pe baza a ceea ce au descoperit arheologii anul trecut, dar nu au mai avut timp să avanseze cu cercetarea) că și acest an va fi unul al descoperirilor de interes mondial!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Un articol deosebit de interesant despre Podoabele descoperite la Poiana Cireșului, articol scris de prof. univ. dr Marin Cârciumaru, poate fi citit în revista ISTORIE INEDITĂ. Revista este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

istorie inedita coperta revista 1


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Susține și tu campania arheologică 2017. Șantierul arheologic de la Poiana Cireșului, locul unor descoperiri de interes mondial, are nevoie de ajutor

 1. Reus Ioana Laura // 26 iunie 2017 at 15:12 // Răspunde

  Buna ziua ! Vreau sa ajut si eu cu niște bani , doar ca nici una din modalități nu ma ajuta ! Sunt in străinătate si muncesc zi de zi exceptând duminica cu un program restrictiv , deci la banca nu pot ajunge ! Card de credit nu am , iar prin SMS vad ca nu pot trimite decât daca sunt in țara ! In condiția mea mai sunt poate sute sau mii de persoane ! Consider necesară găsirea unei posibilități practice si pentru noi ! Este extraordinar ce faceți ! Îmi doresc de când ma știu sa devin arheolog ! Iubesc asta ! Îmi place sa cunosc si sa descopăr ! Poate cu putina ambiție si un ajutor divin voi reuși sa o fac ! Poate peste 1 an ( când ma întorc acasa ) aveți nevoie de oameni ! Ma ofer cu tot sufletul !
  P.S. Găsiți o modalitate de plata si ptr noi cei din diaspora , si voi distribui si eu postarea , cu speranța ca ajutorul sa vina negreșit ! Va mulțumesc !

 2. 1. Am trimis mesajul „DAVA adresa.email” la nr. 7472 si am primit urmatorul raspuns: „Comanda invalida, retrimite cerea formulata corect la 7472 …”. Am mai incercat de 3 ori, dar raspunsul este acelasi. Am incercat si cu mesajul „DAVA”, dar raspunsul este identic („Comanda invalida …”). Mentionez ca, in luna mai, am trimis mesajul „DACIA adresa.email” la nr. 7472 si a fost totul in regula. Am sunat si la nr. recomandat pt. „suport”, dar nu raspunde nimeni.
  2. As dori sa fac abonament la revista „Istorie Inedita”. Este posibil?

  • Daniel Roxin // 27 iunie 2017 at 13:36 // Răspunde

   Buna ziua! Din toamna se va putea face si abonament. In ceea ce priveste problema cu SMS-ul, o sas trimit un mesaj celor de la firma care gestioneaza aceasta activitate sa vad despre ce este vorba…

  • Daniel Roxin // 27 iunie 2017 at 16:54 // Răspunde

   Am nevoie de nr dv de telefon pt a se face o verificare. Nu o sa se publice, va ramane privat…

 3. ,,Cei 28 ai lui Panfilov”.Un film rusesc inspirat din fapte petrecute in cel de al doilea razboi mondial,apararea ultimei linii inaintea Moscovei.Povestea a fost trecuta in manualele de istorie inspirind, generatii de oameni desi s-a gasit ,cineva, care a spus ca in urma studierii arhivelor de razboi acesti,,Panfilovi” nu au existat.Faptele insa,da!Din cauza,,, nu sunt fonduri”sau ,,ideea este buna dar nu ne bagam,daca ai bani ,fa-o!”sau motive mai cu tilc…s-a apelat la susbcriptia publica.Au contribuit in jur de 40.000 de oameni rezultind ,,filmul lor”.Un film fara impuscaturi bombastice sau politice,fara vedete,un film cu si despre razboi,in care s-a vazut ochiul si mina unor experti.Nepresati de nimeni.Filmul a rulat cu salile pline,sau scos doar la Moscova,in jur de 2,5 milioane de euro.Cine intelege,intelege!Cine nu,nu….

 4. Mihai Barbulescu // 28 iunie 2017 at 11:34 // Răspunde

  cum pot trimite sms din Australia?

 5. Si eu sunt in strainatate si in aceeasi situatie ca Reus Ioana Laura (alt comentator) aici..
  Dar pe deasupra mai imi pun si alta intrebare. Arheologii aia care trebuie cazati, nu sunt romani de-ai nostrii?? Nu pot face ai ei ceva pentru tara noastra prin a isi plati singuri cazarea? Pentru ei descoperirea istoriei noastre reale e doar o munca (,) ca oricare alta, pe care nu o fac decat daca sunt platiti??
  Nu e o pasiune? (+ Nu au patriotism in ei?). Atunci de ce si-au mai ales meseria asta??
  Stiu multi alti patrioti care fac multe din dragoste pt. tara, de multi ani, si nu cer/primesc nimic de la nimeni, desi sunt someri.
  (subsemnatul included).

  • Daniel Roxin // 28 iunie 2017 at 17:02 // Răspunde

   Vorbiti pe langa subiect… Va imaginati ca un arheolog are salariu de 10.000 de euro pe luna? Daca nu puteti sau nu vreti sa sprijiniti acest proiect, macar nu mai comentati doar asa, ca sa va aflati in treaba!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii