Noutăți

Șurub ortopedic descoperit în piciorul unei mumii cu o vârstă de 3.000 de ani!!! La ce nivel se făcea chirurgie în Egiptul antic?

În timpul unor analize de rutină efectuate pe o mumie egipteană, cercetătorii au găsit în interiorul genunchiul acesteia un „șurub ortopedic” metalic cu o lungime de 23 cm. Mumia are o vârstă de aproximativ 3.000 de ani, iar șurubul era „fixat” acolo cu ajutorul rășinei organice, care are proprietăți asemănătoare cu cimentul osos folosit în prezent de medicii ortopezi.

mumie 2

Cercetătorii nu au fost uimiți doar de descoperirea în sine ci și de designul extrem de avansat al intervenției: Șurubul este similar cu modelele pe care le folosim în ziua de azi pentru a obține stabilizarea bună a osului. Aparent, egiptenii antici știau cum să folosească flanșe pe un șurub pentru a stabiliza rotația piciorului”, a declarat Dr. Richard Jackson, un chirurg ortoped care lucrează la Brigham Young University.

Deși s-au descoperit în decursul timpului și alte dovezi ale unor intervenții chirurgicale antice care au uimit lumea științifică, cele mai importante întrebări legate de nivelul de cunoștiințe medicale din acea vreme rămân fără un răspuns. Cum de aveau vechii egipteni cunoștințe așa de avansate? 

 

sursa: http://www.express.co.uk/news/weird/590080/Ancient-Egypt-surgery-scientists-discover-prothetic-pin-3000-year-old-mummy


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on Șurub ortopedic descoperit în piciorul unei mumii cu o vârstă de 3.000 de ani!!! La ce nivel se făcea chirurgie în Egiptul antic?

  1. se putea sa detina cunostinte mult mai vaste.si tehnologii. am urmarit cu interes teoria ceasului galactic si experimentele cu bila bombardata cu unde de o anumita frecventa. pur si simplu a pierdut masa. asta ar fi o explicatie de bun simt in precizia si rapiditatea executiei piramidelor. dar daca…vezi si puma punku!

  2. Aceasta este o articulatie, deci trebuie sa se roteasca. Daca este introdus surubul, cum se mai roteste? Unde se foloseste asa ceva in zilele noastre, care articulatie se poate dezactiva si transforma in ceva fix, drept, fara posibilitatea de indoire si rotire? Daca asta s-ar face undeva in mijlocul unui os rupt, rigid, pentru a-l intari, este altceva.

  3. Daca se sparge rotula si este imposibil de reconstruit, atunci se anuleaza articulatia genunchiului.

  4. Tot oameni erau și în acele vremuri,cum mintea omului de azi e atât de avansata cum se spune, aveți impresia că cei din acele vremuri nu gândeau? Eu zic că și acum 3000 de ani erau minți mai luminate. Un exemplu sunt de cele 7 minuni ale lumii, ținând cont de lipsa utilajelor și a tehnologiei din ziua de azi, și au reușit! Oare noi fără acestea reușeam?

  5. Recomand sa citiți cartea sclavi zeilor si o sa înțelegeți cum e treaba…suntem îndoctrinați cu tâmpenii pentru o bun funcționare a vieți si a omeniri, cei ce nu stiu prea multe pot trai liniștiti dar cei ce stiu prea multe încep sa își puna întrebări….

  6. noi existam astazi datorita unui lung sir de stramosi.noi cel mai probabil nu descoperim nimic…redescoperim.noi nu am vazut totul in lungul timpului insa ei da! totul este in noi. evenimentul redescoperirii ar putea arata ramura principala. poate ca vom reusi sa ducem la capat aceasta calatorie.citi si cum vom arata! atitia si la fel ca cei care au plecat…Darwin..termina!…lasa-ma in pace!..daa,da am auzit!

  7. Postolachi Lucian // 6 august 2015 at 17:09 // Răspunde

    Simplitatea îți dă puterea înțelepciunii,a rămâne fără mintea umană,înseamnă că poți avea acces la informații directe de la creator.Acesta este modul prin care spunea Pitagora (dar nu este singurul)„Omule cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște Universul și Zeii”.Modul prin care te poți cunoaște pe tine este să poți cunoaște mintea umană,apoi totul derivă de la aceasta.Omenirea se luptă cu mintea însăși,dar dacă reușești să treci peste acest obstacol,totul ți se relevă.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii