Noutăți

Surprinzător: în SUA există mai mulți tigri în captivitatea decât tigri liberi de pe toată planeta

Potrivit datelor furnizate de către cei de la WWF, în prezent mai trăiesc în sălbăticie numai 3890 de tigri – un număr destul de mic. Chiar dacă în ultimele decenii numărul de tigri a mai sporit, specia rămâne una vulnerabilă, expusă la extincție. Surprinzător este că numărul tigrilor ținuți în captivitate, numai în SUA, a devenit cu mult mai mare decât numărul tigrilor ce trăiesc în mediul natural, la nivel planetar.

În SUA sunt crescuți și întreținuți în captivitate aproximativ 7000 de tigri. Dacă acești tigri, dintre care unii nu au cunoscut niciodată libertatea, ar fi ținuți cu toții în condiții optime, potrivite nevoilor acestei specii, problema nu ar fi atât de mare. Însă numai 6% dintre cei 7000 de tigri din SUA beneficiază de spații corespunzătoare, din punct de vedere al condițiilor.

Majoritatea tigrilor din SUA sunt ținuți ca animale de companie, cu riscuri considerabile, atât pentru viața și integritatea fizică a oamenilor, cât și pentru sănătatea acestor fiinte. Mulți dintre tigrii ținuți în captivitate în SUA trăiesc în spații mici, necorespunzătoare pentru felinele de talie mare. Din 1990 și până acum s-au petrecut sute de incidente, în care oamenii au fost răniți de către uriașele feline, plus câteva cazuri de oameni uciși. În plus, condițiile în care sunt ținuți tigrii de către proprietarii lor pot compromite eforturile care se fac pentru conservarea acestei specii, precum și programele de reproducere.

În 14 state americane este necesară obținerea unei autorizații pentru creșterea unui tigru, pe o proprietate privată. Alte 30 de state au legi care interzic deținerea unui tigru, în lipsa unor condiții corespunzătoare. În alte 6 state, însă, nu există nicio restricție în ceea ce privește deținerea de tigri. Totuși, în măsura în care organizațiile precum WWF vor milita ca și până acum pentru siguranța și bunăstarea acestor minunate creaturi, s-ar putea ca în viitorul apropiat tigrii să nu mai poată fi deținuți decât de persoane și organizații capabile să le ofere condițiile de viață potrivite.

Surse: www.earth.com, www.worldwildlife.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii