Cunoaste lumea

Noutăți

Surprinzător: Donald Trump nu exclude o întâlnire cu Kim Jong-un, liderul nord-coreean!

  •  
  •  
  •  

Potrivit BBC, președintele SUA, Donald Trump a afirmat că ar fi gata să aibă o întâlnire cu liderul Nord Coreean, Kim Jong-un, „în circumstanțe adecvate”. Ce înseamnă aceste „circumstanțe adecvate” rămâne de văzut. Dar adevărul este că nicio posibilă soluție nu trebuie exclusă ori desconsiderată, când vine vorba despre evitarea unui conflict militar de anvergură, în care s-ar putea ajunge și la atacuri nucleare!

„Dacă va fi convenabil să mă întâlnesc cu el, aș face-o, în mod categoric. Aș fi onorat să fac acest lucru”, a declarat Donald Trump către Bloomberg. Comentariul a survenit pe fondul escaladării tensiunilor legate de continuarea programului nuclear nord-coreean.

După remarca lui Donald Trump, Casa Albă a emis o precizare, apreciind că trebuie îndeplinite mai multe condiții, de către Coreea de Nord, pentru a avea loc o întâlnire între cei doi lideri. Practic, Washingtonul ar vrea ca statul nord-coreean înceteze, de îndată, orice comportament provocator.

Într-un recent interviu oferit către CBS, președintele Trump a subliniat faptul că liderul nord-coreean a venit la putere la o vârstă tânără, deși a avut de-a face cu indivizi foarte duri, dar că nu are idee dacă Kim Jong-un este… sănătos psihic. „Oamenii spun: este întreg la minte? Eu n-am idee, dar el avea 26 sau 27 de ani când a decedat tatăl său. A avut de-a face cu oameni foarte duri, în particular cu generali și cu alții”, a declarat Trump, cu referire la dictatorul din Coreea de Nord.

Președintele SUA mai afirmat că liderul nord-coreean trebuie să fie un individ abil, de vreme ce a reușit să își asume și să își păstreze puterea în stat, în condițiile în care, cu siguranță, au existat numeroși indivizi care au încercat să preia frâiele statului. La doi ani după venirea la putere, dictatorul nord-coreean a ordonat executarea unchiului său și se bănuiește că ar fi implicat și în asasinarea fratelui său vitreg, evenimente care au legătură cu luptele pentru putere, susțin unii analiști.

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.bbc.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii