Noutăți

Suntem dispuşi să dramatizăm lucrurile în funcţie de bagajul genetic al fiecăruia

Un studiu de ultimă oră publicat în The Journal of Neuroscince susţine că anumite gene sunt de vină pentru modul în care resimţim evenimentele negative. Cea mai importantă dintre acestea, este aşa numit-a genă ADRA2b, genă care influenţează neurotranmiţătorul norefrină. O serie de cercetări anterioare efectuate de cercetătorul Rebecca Todd, din cadrul UBC Department of Psychology a evidenţiat faptul că gena în cauză ne face să fim mai sensibili la cuvintele sau expresiile cu încărcătură negativă.

Cercetarea creierului uman cu aparatură de ultimă generaţie a demonstrat că în cazul perosoanelor care prezintă ADRA2b, unele regiuni ale creierului responsabile cu stimularea fondului emoţional erau deosebit de active atunci când aceşti oameni înregistrau traume afectiv-emoţionale.

Emoţiile nu sunt legate doar de modul în care noi vedem lumea, dar şi de felul în care creierul nostru influenţează percepţile exterioare, declară Adam Anderson, profesor la Universtitatea Cornell. Toţi cercetătorii susţin că prezenţa acestei gene nu este un motiv de îngrijorare, din contră, persoanele care o au sunt mai sensibile, mai empatice şi au un simţ artistic mai ridicat decât restul oamenilor. Studiile au mai evidenţiat că gena ADRA2b nu este prezentă în proporţii asemănătoare la toate rasele umane. Prin urmare, aproximativ 50% dintre albii care trăiesc în Canada prezintă această variaţie genetică. Pe când doar 10% dintre locuitorii statului african Rwanda au gena ADRA2b.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii