Noutăți

Controversatele hieroglife egiptene descoperite în… Australia. Sunt acestea autentice?

Există zeci, dacă nu sute de descoperiri pe întreg Pământul care par să indice faptul istoria planetei, așa cum o știm, este greșită. Unele dintre aceste descoperiri sunt și hieroglifele egiptene din… Australia despre care unele cercetări susțin că ar avea o vechime de 3 000- 4 000 de ani.. Părerile cu privire la autenticitatea lor sunt împărțite în funcție de grupul de cercetători care le-a studiat. Cine le-a făcut și mai ales de ce, rămâne, cel puțin pentru moment, un mister.

Hieroglifele au fost observate pentru prima dată în anii 1970, iar de atunci și până astăzi au fost reperate aproximativ 250 de astefel de simboluri săpate în piatră, care acum inspiră folclorul local al zonei. Ele sunt situate în Parcul Național Brisbane Water, Kariong, la nord de orașul Sydney.

heroglife3

Arheologul Ray Johnson, care are în spate mai multe traduceri de texte antice pentru Muzeul de Antichități din Cairo, spune că simbolurile descoperite la Kariong par a spune povestea tragică a unor exploratori egipteni care ar fi naufragiat într-o țară străină și ostilă. Pe dea altă parte, conform studiilor efectuate de către cercetătorii de la Universitatea Macquarie în 1983, hieroglifele ar fi opera oamenilor moderni; cel mai probabil aceștia au încercat crearea unui loc misterios în zonă pentru a atrage cât mai mulți turiști. Aceștia susțin că gravurile în piatră ar fi putut fi făcute în 1920, când a existat un interes imens în întreaga lume pentru egiptul antic, în acel an fiind descoperit mormântul lui Tutankhamon.

sursa: abc.net.au/

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Controversatele hieroglife egiptene descoperite în… Australia. Sunt acestea autentice?

  1. cetățeanul tulburat // 23 octombrie 2017 at 16:11 // Răspunde

    Hieroglifele respective sunt niște falsuri, cei cercetători de la cea universitate au dreptate.
    Hieroglifele ce se află azi în cel Egipt au fost turnate în forme apoi răcite apoi placați pereții.
    Tehnologia topirii granitului noi azi nu o avem…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii