Noutăți

Stupoare: În timp ce premierul Ungariei vrea să scape de Universitatea lui SOROS, primarii din Arad și Oradea o vor în orașele lor!!!

Așa cum arătam nu demult, după ce în Ungaria va intra în vigoare o lege prin care s-au introdus noi prevederi legate de funcționarea universităților străine de pe teritoriul țării, o cunoscută universitate fondată de către George Soros și-ar putea închide porțile. Este vorba despre Universitatea Central Europeană (Central European University), ce funcționează în țara vecină de 26 de ani.

În speranța că tătucul Soros își va apleca privirile „binevoitoare” către România, s-au și găsit câteva persoane sus-puse, care-și declară susținerea necondiționată pentru Universitatea Central Europeană, ca și acum aceasta ar fi sursa unor infinite binefaceri sau ca și cum premierul maghiar nici n-ar fi știut ce pierde, atunci când a luat măsurile necesare pentru a înlătura din Ungaria respectiva instituție de învățământ.

Așa cum ne informează aradon.ro, primarul Aradului a considerat de cuviință să lanseze o ofertă de nerefuzat: să pună la dispoziția universității fondate de către Soros, de care guvernul maghiar vrea să se debaraseze, un edificiu cu trei etaje pentru cursuri, plus un cămin pentru studenți, având zeci de camere. Probabil că la Arad problema spațiului locativ pentru tinerele familii și persoanele nevoiașe a fost rezolvată integral, de vreme ce edilul șef dispune de atâta spațiu liber.

Tot potrivit aradon.ro, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat: „Am aflat cu îngrijorare despre încercările dificile prin care trece Universitatea Central-Europeană din Budapesta. Îmi exprim solidaritatea cu această instituție de elită. Consultându-mă cu consilierii mei, am luat decizia de a fi solidari şi, pentru că trăim în acelaşi spaţiu central-european, pentru că foarte mulţi români, între care şi arădeni, au studiat în cadrul acestei universităţi, pentru că această universitate a sprijinit sistemul public de libertăţi, am decis să transmitem o scrisoare oficială domnului Michael Ignatieff, în care arătăm că Aradul face parte din spaţiul istoric comun al Europei Centrale şi, în numele cetăţenilor Aradului, dorim să invităm Universitatea Central-Europeană să se relocheze în oraşul nostru.”

b

La rândul său, după cum arată bihon.ro, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a scris pe Facebook următoarele: „În condiţiile în care Ungaria şi-a modificat legislaţia privind funcţionarea instituţiilor de învăţământ acreditate şi în alte ţări, ceea ce va face ca Universitatea Central Europeană (CEU) să nu mai poată funcţiona la Budapesta, cred că ar fi o idee bună să facem o ofertă acestei universităţi de prestigiu pentru a funcţiona în viitor la Oradea. Am câştiga un centru de excelenţă cu deschidere internaţională pentru oraşul nostru şi am dovedi încă o dată vocaţia central-europeană a oraşului Oradea.”

Totodată, printr-un comunicat, recent publicat de către infoub.unibuc.ro, suntem informați că „rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, și Președintele Senatului, profesorul Marian Preda, sunt semnatarii unei scrisori adresate (…) premierului ungar, domnul Viktor Orbán”, scrisoare  în care se solicită nici mai mult, nici mai puțin decât „retragerea inițiativei legislative care afectează activitatea Universității Central Europene”.

Iată ce argumente se aduc, în scrisoarea menționată, potrivit infoub.unibuc.ro: „După căderea comunismului, Universitatea Central Europeană a reprezentat un adevărat reper pentru dezvoltarea democrației în fostul bloc sovietic. Dacă s-a întâmplat ceva substanțial în reinventarea științelor umaniste, acest lucru se datorează, în mare măsură, existenței Universității Central Europene, un jalon al cunoașterii academice și al valorilor democratice.”

După cum se vede, Universitatea Central Europeană se bucură de o largă apreciere și de o puternică susținere din România. Numai că, în corul susținătorilor Universității Central Europene, se cântă nu doar pe mai multe voci, ci și mai multe melodii simultan. În clipa de față, Soros este, probabil, înduioșat și nehotărât: să-și mute universitatea la Arad sau să accepte oferta primarului din Oradea?

Cel care le-ar putea da speranțele peste cap celor doi edili – din Oradea și Arad, nu este Soros, ci premierul maghiar, Viktor Orban, care, impresionat până la lacrimi, ar putea ceda rugăminților celor doi profesori de la conducerea Universității București, renunțând la planul său de a închide Universitatea Central Europeană.

Numai o universitate în care să se predea sorosismul, ca materie principală, ne mai trebuia. Că-n rest, le aveam pe toate!

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.aradon.ro, www.bihon.ro, infoub.unibuc.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Stupoare: În timp ce premierul Ungariei vrea să scape de Universitatea lui SOROS, primarii din Arad și Oradea o vor în orașele lor!!!

  1. Pentru cine stupoare?? Nu trebuie sa #reziste? Huoo ordonanta 13! Nu vrem gratiere si amnistie! Huo!Huo!Huo! Traiasca DNA, SRI, Iohannis, Ciolos, PDL, USR, oengeurile si multinationalele, plus minunatul Soros! Iar cand si Dragnea o sa se dea pe brazda cu un pact serios, traiasca si Dragnea! Sau mai bine nu, ca sa parem anticomunisti…

  2. slugoi nemernici!

  3. Unde a scuipat Orban(si bine a facut), vin sa linga Iudele si slugoii nostri.
    Vorba ceea: „la noi in tara, numai curul se schimbă – limbile rămân aceleași!”

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii