Noutăți

Stupoare: deputatul Attila Varga numit judecător la Curtea Constituțională, deși NU a judecat niciodată vreo speță

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) a luat act cu stupoare de numirea deputatului Attila Varga, membru al Uniunii Democrate Maghiare din România, în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Din păcate, din biografia profesională a lui Attila Varga lipsesc elemente foarte importante care l-ar putea recomanda pentru ocuparea unei funcții de judecător într-o instituție fundamentală a statului.

Attila Varga a lucrat ca jurist și profesor, fiind doctor în drept din 2006. Din 1990 Varga este deputat. Varga nu este magistrat și nu a judecat vreodată o speță. Ne întrebăm cum anume va putea Attila Varga să judece spețe foarte complexe în domeniul dreptului constituțional de vreme ce domnia sa nu a văzut o sală de judecată în ultimul sfert de secol și nu are cunoștințe elementare despre activitatea unui judecător?

Mai mult, deputatul Attila Varga nu s-a remarcat printr-o atitudine moderată și echilibrată în viața publică, fiind un adversar declarat al Constituției României, atacând în mod publiccaracterul de stat național al României. Deputatul Attila Varga s-a remarcat de-a lungul timpului și ca militant al separatismului pe criterii etnice, acțiuni ce contravin Constituției României. Considerăm așadar că acțiunile deputatului Attila Varga îl fac incompatibil cu funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Dan-Tanasa-Camera-DeputatilorDan Tanasă, președintele ADEC a declarat: „În România activează magistrați de etnie maghiară cu multă experiență în domeniu iar UDMR avea posibilitatea să numească un astfel de candidat pentru această funcție de mare demnitate și responsabilitate. Din păcate însă, UDMR a ales încă odată politicianismul în dauna profesionalismului”.

Numirea lui Attila Varga în funcția de judecător la Curtea Constituțională este cu atât mai ridicolă cu cât a doua zi după numirea acestuia doamna Livia Doina Stanciu, președintele Înaltei  Curţi  de  Casaţie  şi Justiţie, un magistrat cu o vastă experiență în magistratură, a fost numită și ea în funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Sursa: http://www.dantanasa.ro/adec-actiunile-deputatului-udmr-attila-varga-il-fac-incompatibil-cu-functia-de-judecator-la-ccr/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Stupoare: deputatul Attila Varga numit judecător la Curtea Constituțională, deși NU a judecat niciodată vreo speță

  1. Intrebarea este, cine l-a numit? Sper ca Presedintele Romaniei sa nu fi semnat decretul de numire a acestuia….

    • Pai comisarii kominternisti internationalisti l-au numit, tot aia care tin in brate udmr-u din 90 incoace. Pe vremea lui Stalin au pus la ministeru sanatatii un cizmar ungur, in securitate numai alogeni-in ardeal de ex. tot aparatu de conducere pcr/secu plin de unguri 80%, iar traditia continua cu succes, deoarece toti p[u]oliticienii nostri sint unsi si condusi de aceeas masinarie internationalista, iar populatia in general priveste pasiva cum o minoritate obraznica le ia terenu de sub picioare. Daca am fii agresivi ca pretenii nostri din nato, situatia ar fi alta, de frica s-ar cara toti. Ungurii sint folositi ca metoda de presiune contra romanilor in mod constant din 1918, cind Romania ar fi trebuit sa faca schimb de populatie spre a evita acest cancer. Din pacate nu s-a intimplat, de unde si consecintele binecunoscute. Nici acum nu e tirziu, sincer, cui nu-i place-n Romania, sa-si faca bagajele si sa plece la patria mama[din 90 incoace s-a carat milionu de minoritari si se mai cara in continuare ca in Ro. nu-i kiar asa de bine, slava domnului:)]

  2. – Deci un ungur hotaraste ce este constitutional sau nu in Romania. In curand o sa ne trezim ca potrivit parerilor lui Attila Varga, numit (atentie : NUMIT) în funcția de judecător la Curtea Constituțională, Art.1 din CONSTITUTIA ROMANIEI, respectiv – Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil, nu este constitutional.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii