-->

Noutăți

Studiu recent, referitor la deținătorii de câini și pisici. De ce este bine să ai un animal de companie?

Este bine știut că animalele de companie, mai ales câinii și pisicile, reprezintă un factor anti stres și o sursă de emoții benefice, pentru deținătorii lor. Un recent studiu arată că deținătorii de animale de companie tind să fie nu doar mai fericiți, comparativ cu restul oamenilor, ci și mai sănătoși și mai împliniți pe plan financiar și socio-profesional.

Deținătorii de câini sunt, adeseori, mai activi, din punct de vedere muscular, comparativ cu ceilalți oameni, datorită plimbărilor zilnice necesare prietenului necuvântător, efectuate indiferent de vreme și de anotimp. Într-o locuință în care viețuiește și un animal de companie este necesar să facem curățenie mai des; dacă privim la partea plină a paharului, aceasta înseamnă că vom face mai multă mișcare, evitând neajunsurile determinate de către stilul de viață sedentar.

În cadrul recentului studiu, relatează Earth.com, au fost interogați 1000 de deținători de animale de companie (posesori de câini și pisici) din Marea Britanie. Astfel s-au evidențiat, la un mare număr dintre participanții la studiu, o serie de tendințe pozitive, asociate cu deținerea unui animal de companie.

O primă concluzie a fost că, în medie, proprietarii de animale de companie sunt de două ori mai activi din punct de vedere fizic decât persoanele care nu fac parte din această categorie. Pe de altă parte, a reieșit, statistic, că e mai probabil ca un deținător de animale să facă parte dintre persoanele căsătorite, care au copii, prezentând simultan și un nivel sporit al satisfacțiilor de natură profesională.

În același timp, s-a observat că proprietarii de animale de companie au, în genere, un venit mediu mai mare față de persoanele care nu fac parte din această categorie. Nu trebuie omisă observația că un animal de companie este o prezență benefică și în viața persoanelor care nu au o viață socială prea bogată și nu se bucură nici de un statut socio-profesional de invidiat. Este cazul persoanelor vârstnice care suferă de pe urma însingurării, a izolării și a lipsei de comunicare cu semenii. Pentru acești oameni, existența unui amic necuvântător face posibilă manifestarea unor sentimente pozitive și chiar contribuie la menținerea sănătății psihice ori la prevenirea depresiei.

De altfel, indiferent de categoria socială din care face parte, posesorul unui animal de companie se va bucura în fiecare zi, așa cum arată specialiștii în sănătate mintală, de un nivel mai ridicat al substanțelor biochimice asociate cu starea de bine, de fericire, precum oxitocina și endorfinele. După cum a arătat și recentul studiu, posesorii de animale de companie sunt, de obicei, mai calmi, mai relaxați, mai fericiți.

Sursa: earth.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii