Noutăți

Studiu: Burgerii vegani ne potolesc mult mai bine foamea decât cei realizați din carne. Cum ne-ar putea ajuta această descoperire la combaterea obezității

Potrivit unui studiu recent derulat peste ocean, un cheeseburger vegan, fabricat din tofu spre exemplu, este mai sățios și ne va potoli foamea pentru mai mult timp decât un burger realizat din carne și cașcaval. Într-un studiu publicat în revista Nutrients, cercetătorii au cerut unui grup de participanți să mănânce ambele tipuri de cheesburger în zile diferite. Rezultatele celor 60 de voluntari de sex masculin, 20 sănătoși, 20 obezi și 20 cu diabet zaharat de tip 2, i-au surprins pe autorii cercetării.

Toți bărbații, inclusiv participanții sănătoși, au raportat senzații mai mici de foame în timpul zilei în care au consumat burgerul vegan. De ce? Se pare că mesele vegane produc niveluri mai ridicate de hormoni gastro-intestinale benefice care sunt implicați în “reglarea metabolismului glucozei, homeostaziei energetice, a sațietății și a managementului greutății”, au scris cercetătorii. Deși, încă nu se știe exact ce fac acești hormoni, se crede că joacă un rol important în tratarea obezității și a diabetului.

„Rezultatele noastre indică o creștere a hormonilor intestinului în urma consumului de produse vegane, în comparație cu perioadele în care consumăm carne, indiferent dacă suntem sau nu sănătoși”, se afirmă în raportul studiul.

Studiul a avut mai multe limitări, și anume faptul că a examinat un mic eșantion de testare și a examinat numai răspunsurile fiziologice după două mese specifice și nu o dietă obișnuită.

Burgerii vegani devin din ce în ce mai populară în S.U.A., inclusiv în restaurante precum McDonald’s, Red Robin, Denny’s, Cheesecake sau Castel White, lanțuri de fast food care, până nu demult, erau renumite doar pentru faptul că meniul lor se bazează pe produse non-vegane.

Nu trebuie să neglijăm de asemenea beneficiile ecologice ale burgerilor vegani, având în vedere că creșterea vitelor și a altor animale pentru consum este un factor care contribuie și el la creșterea emisiile globale de dioxid de carbon.

sursa: https://bigthink.com/surprising-science/vegan-meals-make-you-feel-fuller?rebelltitem=2#rebelltitem2
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Studiu: Burgerii vegani ne potolesc mult mai bine foamea decât cei realizați din carne. Cum ne-ar putea ajuta această descoperire la combaterea obezității

  1. Încă un studiu platit de industria de vîndut carbohidrați 😁. Senzația de sațietate e data doar de grăsimile saturate animale: slanina și untul, pt că din ele corpul extrage acizii grași cu lanț mediu (8-12atomi de C) din care se produce instant ATP, mai exact 64 molecule ATP / 1 moleculă acid gras. In schimb din 1 moleculă glucoza rezultă doar 2 ATP + acid lactic. In al 2 lea rînd, cine se hrănește majoritar cu carbohidrați + grăsimi de proastă calitate + vegan are un IQ mult mai scăzut decit cei ce se hrănesc cu carne + grăsimi saturate. Īn plus veganilor le scade capacitatea de învățare, le scade imunitatea, au depresii, rata mare de leucemii și mor mult mai repede, tocmai din lipsa materialelor de construcție și al carburanților derivați din carne și untură. Poftă bună 😋

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii