Noutăți

Strămoșul omului modern știa să folosească focul încă de acum 600.000 de ani. Cel puțin asta susțin arhelogii chinezi…

Oamenii de știința chinezi susțin că au găsit într-un sit arheologic de la marginea Beijingului noi dovezi care sugerează că strămoșul omului modern (Omul din Peking) a fost capabil să utilizeze focul cu mai mult de 600.000 de ani în urmă. Aceștia au identificat mai multe roci arse, oase fosilizate și lemn carbonizat.

china

“Unele dintre oasele de animale au fost în întregime carbonizate. Este sigur pentru noi că acest lucru a survenit în urma arderii.” a declarat Gao Xing, paleontolog la Academiei Chineze de Științe, pentru China.org.cn.

De-a lungul timpului, la situl Zhoukoudian, locul noilor dovezi, au mai fost găsite, în 1920, un craniu și alte fosile ce i-ar fi aparținut unui „Peking Man”, craniu ce a dispărut în mod misterios în anul 1941, în timp ce era transportat din China spre Statele Unite. De asemenea, în 1929 au fost găsite mai multe urme de semințe carbonizate. Însă scepticii credeau că elementele arse și descoperite erau provocate de un incendiu natural.

foc

Tocmai confuzia și misterul locului i-a făcut pe cercetători să-și dorească reluarea investigațiilor, lucru pentru care au primit aprobarea în urmă cu trei ani.

Dovezile de data aceasta sunt mult mai convingătoare.”, a spus Gao ” Am găsit lucruri ce ne arată clar că Omul din Peking știa să controloze focul și nu a fost o simplă întâmplare.”

o reconstructie a craniului pierdut

o reconstructie a craniului pierdut

Omul din Peking aparținea speciei Homo erectus, dar se pare că avea un comportament mult mai avansat. Știa să folosească uneltele din piatră, purta blănuri de animale şi obişnuia să găurească diferite obiecte…

 

sursa: http://omnifeed.com/article/www.wantchinatimes.com/news-subclass-cnt.aspx%3Fid=20150719000116%26cid=1104

sursa: http://www.ancient-origins.net/news-evolution-human-origins/use-fire-peking-man-goes-back-600000-years-chinese-scientists-020450

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii