Noutăți

Statul român face favoruri băncilor, dar este prea puțin preocupat de starea propriilor cetățeni. Sistemul de sănătate autohton a ajuns pe ultimul loc în Europa!

Euro Health Consumer Index (EHCI) constituie un sistem de comparare a calității serviciilor publice de sănătate din Europa. În anul 2015, România se afla pe locul 32, din acest punct de vedere (cu 527 de puncte).

În vreme ce situația țărilor din vecinătate s-a îmbunătățit, sub aspectul calității serviciilor de sănătate, în cazul României s-a întâmplat un fenomen contrar. Statele codașe din anteriorul raport se află acum, toate, înaintea noastră. Raportul Euro Health Consumer Index 2016 este de-a dreptul alarmant!

Prin acest raport sunt evaluate performanțele sistemelor naționale de asistență medicală în 35 de țări, în domenii precum drepturile pacienților, accesul la informații, accesul la îngrijire, eficiența tratamentelor, aria de acoperire a serviciilor medicale, prevenția și utilizarea de produse farmaceutice. Scorul minim este de 333 iar cel maxim de 1000.

a

Ce scor a obținut România? Unul care o clasifică pe locul 35… din 35 de țări europene. Dacă primele locuri sunt ocupate de către Olanda (927 puncte), Elveția, Norvegia, pe ultimele locuri se află Albania, Bulgaria (526), Muntenegru (518) și România (497 puncte). În 2016 nu a mai existat nicio altă țară, în afară de a noastră, al cărei sistem public de sănătate să fi obținut sub 500 de puncte. Concluzia principală a Euro Health Consumer Index 2016 (EHCI): copierea celor mai de succes sisteme de sănătate va conduce la salvarea de vieți umane și resurse financiare.

După cum arată ActiveNews, cunoscutul avocat Gheorghe Piperea a comentat această situație în felul următor: „România are cel mai prost sistem de sănătate din Europa. Dar are cel mai profitabil sistem bancar din Europa. La o rată de credite neperformante dublă față de cea mai slabă țară europeană în domeniu. Plus cel mai profitabil sistem de ajutor de stat acordat băncilor și dezvoltatorilor imobiliari: Prima casă. Profitabil pentru bănci și dezvoltatori. Plus cel mai aseptic sistem de luptă anti-corupție când se pune problema corupției banksterilor. Nu-i atinge niciodata, cu nimic.”

x

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații: www.healthpowerhouse.com, ActiveNews

Imagini: aptelresearch.com, www.autoinsuranceprof.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii