Noutăți

Statul oferă bani pentru PRIMA ÎMPĂDURIRE A TERENURILOR. Prin schema de sprijin pot fi împădurite terenurile agricole și neagricole!

Statul acordă susținere financiară proprietarilor de terenuri, atât în vederea împăduririi terenurilor agricole, cât și a celor neagricole. Potrivit Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” poate fi accesată până în ultima zi a lunii viitoare. Susținerea este acordată sub forma unor prime, două la număr. Prima dintre ele se acordă pentru înființarea de plantații forestiere iar prin cea de-a doua, acordată anual, vor fi asigurate fondurile necesare pentru întreținerea noilor plantații forestiere, precum și pentru compensarea pierderii veniturilor ce ar fi rezultat dacă s-ar fi practicat activități agricole.

Pentru sesiunea noiembrie 2016 – martie 2017 a fost alocată o sumă de 50 de milioane de euro. Pentru un proiect, proprietarul de teren va putea beneficia, în cadrul acestei scheme de sprijin, de o susținere financiară totală de cel mult 7 milioane de euro.

Pot avea calitatea de beneficiari ai schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” atât proprietarii de terenuri agricole sau neagricole, cât și asociațiile acestora. Se impune precizarea că vor putea primi sprijin pentru înființarea de plantații forestiere inclusiv unitățile administrativ-teritoriale – municipii, orașe, comune, care dețin terenuri propice împăduririi.

În principiu, prioritare vor fi, la finanțare, terenurile poziționate în regiunile în care pădurile acoperă suprafețe mai mici decât ar fi normal și, de asemenea, terenurile care vor îngădui realizarea unor plantații forestiere de dimensiuni însemnate, precum și cele din zonele care prezintă un risc sporit de deșertificare sau erodare. De dorit este ca plantația forestieră a cărei înființare a fost proiectată să conțină mai mult de două specii de arbori.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informații: agrointel.ro, www.apia.org.ro

Imagini: www.plantabillion.org, www.nature.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Statul oferă bani pentru PRIMA ÎMPĂDURIRE A TERENURILOR. Prin schema de sprijin pot fi împădurite terenurile agricole și neagricole!

  1. Oricine mi-ar jura că e o treaba bine intenționată, fără să mă umplu de scârbă căutând să mă documentez înainte de a vorbi, eu bag mâna în foc că în asta se ascunde un alt rahat mare cât casa. Dacă hoția din mijlocirea defrișărilor criminale și din tot ce poate însemna exploatare frauduloasă a fondului forestier, a adus mai mulți bani murdari decât aduc drogurile “colatinilor” noștri verișori americani, nici plantarea fără noimă de codri împotriva naturii, că ceva rațional în potlogăria asta nu poate fi, nu are cum să le aducă ceva mai puțin decât tot pe acolo, că n-ar renta și s-ar orienta spre altele. Nici nu intră în discuție că, pe lângă nenumărate rele, încearcă și ceva cosmetic la chipul lor monstruos, că nu îi preocupă imaginea din moment ce noi, fraierii, avem în creieri cataractă aviară.
    Sunt nemțean, deci crede-mă că știu să nu halesc ciuperci necomestibile!

  2. PAI SI CEI CARE TAIE PADURILE NU STIU CA SUNT OBLIGATI SA IMPADUREASCA SUPRAFETELE INAPOI CAND TERMINA DE DEFRISAT ???

  3. E o acctiune frumoasa poate ca am trebui sa fim mai pozitivi daca dorim sa facem si ceva constructiv.

  4. Va rog sa analizati cu profesionalism faptul ca o padure , daca ai reusit sa o pantezi , doar 12 ani iti aduce un venit , dupa 12 ani vei privii cum dispar copacii sub privirile tale si nu poti faca nimic , Daca ramane prin absurd intacta , intradevar va fi frumoasa si vor beneficia toti ceilalti de munca si indrazneala ta , prin faptul ca oferi in continuare oxigen, sechestrarea bioxidului de carbon , oferi conditii de supravietuire florei si faunei , , oferi un fond de vanatoare , oferi imbunatatirea mediului climatic in zona respectiva , toti vor beneficia , iar tu nu vei primii nimic pentru cat oferi . Corect ar fi ca Ministerul Mediului sa finanteze pierderea de venit agricol cat timp padurea produce oxigen si toate celelalte beneficii pentru omenire , nicidecum doar 12 ani, Vanatorii care profita de fondul de vanatoare care incalca cu buna stiinta proprietatea sunt si vor fi cei mai interesati ca noi cei fraieri sa plantam spre beneficiul lor Va rog sa incurajati operatiunea de impadurire din start oferind sansa ca proprietarul sa fie beneficiar pe intreaga perioada cat padurea sta in picioare, indiferent daca proprietarul va fi urmasul prin succesiune . In ceea ce ma priveste intentionez sa plantez 7 ha. de teren agricol in jud. Tr. si inca 2,54 ha. in jud. Gr. , Nu am certitudinea ca voi reusii in conditiile financiare oferite de pana acum , mi se pare ciudat faptul ca perioada de depunere a dosarelor este conditionata de timp / sesiuni , Corect ar fi ca pentru programul de impaduriri sa nu existe sesiuni limitate . Proprietarul de teren agricol trebuie sa cantareasca foarte atent la ce se inhama . Populatia globului este in crestere , pretul alimentelor este in crestere, . Va rog sa va ganditi ca prima nr. 2 sa fie corelata in finctie si de pretul de cost al alimentelor , Este necasara si o prima de mediu corelata cu gradul de distrugere al mediului prin diverse activitati dusmanoase cu mediul Nu ma pot hazarda , am asteptat pana acum 12 ani sa incurajati acest domeniu , ERA PADUREA MARE SI FRUMOASA ACUM . Dar oare nu cumva ne preseaza MEDIUL DIN CE IN CE MAI DEGRADAT ? Va multumesc Cu STIMA !……

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii