Noutăți

Stâncile Manpupuner, impresionanții monoliți din Munții Urali

Stâncile Manpupuner sunt de fapt șapte piloni uriași de piatră, situați pe un platou aflat la vest de Munții Urali, în districtul Troitsko-Pechorsky, Rusia. Formațiunile masive de rocă se înalță până la 42 de metri deasupra solului și sunt o atracție turistică foarte populară în Rusia, însă foarte puține date sunt cunoscute la nivel internațional despre modul de formare a acestor stânci. Totuși, conform teoriilor, acum 200 de milioane de ani această zonă ar fi fost vârful unui munte. Schimbările climatice, ploile și vânturile permanente ar fi distrus aceste vârfuri, astăzi fiind în picioare doar aceste șapte formațiuni.

Oamenii care au vizitat acești uimitori monoliți susțin ca locul este cu o încărcătură aparte, iar cei care ajung aici, cu siguranță se vor mai întoarce.

manpupunyor-rocks-1[2] manpupunyor-rocks-9[2]

Conform legendelor locale, turnurile de piatră nu ar fi altceva decât niște locuri în care spiritele se adună pentru a putea pleca împreună în altă lume. Construcțiile masive sunt vizibile de la câteva zeci de kilometri, fiind un reper atât pentru cei vii cât și pentru cei trecuți la neființă, conform tradiției. Și astăzi, formațiunile sunt considerate locuri sfinte pentru poporul indigen Mansi.

manpupunyor-rocks-8[2] manpupunyor-rocks-4[2]

manpupunyor-rocks-3[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/09/the-manpupuner-rock-formations.html

sursa: http://www.atlasobscura.com/places/manpupuner-rock-formations

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*