Noutăți

Stânca Amah, una dintre cele mai neobișnuite formațiuni naturale din Asia

Amah Rock este o stâncă situată pe vârful dealului Sha Tin din Hong Kong. Stânca are o înălțime de 15 metri și se află deasupra intrării în parcul natural Lion Rock, un punct de atracție turistică foarte important în zonă.

Mai multe legende încearcă să explice originea stâncii Amah. Una dintre cele mai renumite ne vorbește despre o femeie credincioasă care și-a pierdut soțul în mare. Femeia era căsătorită cu un pescar și amândoi fusese binecuvântați cu un băiețel. Într-o zi, bărbatul a plecat la pescuit dar nu a mai revenit niciodată acasă. Soția, fără să știe că soțul ei s-a înecat în mare, a mers zilnic pe plajă pentru a-l găsi. Însă, pentru că nu avea vizibilitate bună, într-una din zile s-a urcat pe vârful dealului Shah Tin de unde putea vedea clar țărmurile. O furtună uriașă a prins-o și transformat-o pe ea și pe copilul său în faimoasa stâncă Amah.

Dincolo de legende, conform cercetărilor geologice, piatra s-a format în mod natural, în urma eroziunilor. Totuși, stânca este privită și astăzi ca un loc sacru și pur. Este, de asemenea, un loc de rugăciune în care femeile chineze merg să se roage, astfel încât să poată fi binecuvântate cu loialitate și răbdare în căsnicie.

amah-rock-close-up-closeup-blue-sky-background-82997911 batgung-m-1960s-amahs-rock amah-rock-sha-tin-mavic21mar2017-152800px Amah-Rock-Sha-Tin-Hong-Kong-3 shutterstock-245865676

sursa:https://www.worldatlas.com/articles/amah-rock-unique-landforms-of-asia.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii