Noutăți

Spectaculosul Devils Tower, primul Monument Național al Statelor Unite, un loc sacru pentru amerindieni

Această formațiune geologică magnifică a fost mult timp considerată sacră de către multe triburi amerindiene care au trăit în Munții Bear Lodge, o mică zonă montană din regiunea Crook, Wyoming, SUA. Aceasta este o formarțiune geologică naturală care i-a intrigat pe geologi de mult timp. Turnul are o înălțime de 386 de metri, ajungând la 1.559 m deasupra nivelului mării.

Nativii care locuiesc în zonă se bazează pe mai multe legende pentru a explica modul în care a luat naștere turnul, iar aceste povești diferă de la un trib la altul. De exemplu, în conformitate cu folclorul Cheyenne, turnul a fost creat de Marele Duh, care a dorit astfel să oprească un urs uriaș să ajungă la așezările oamenilor, în timp ce alte triburi consideră că în munte este captiv și astăzi diavolul în persoană, iar în momentul în care va reuși să străpungă turnul, atunci un război mare va fi declanșat în lume.

Locul a devenit cunoscut coloniștilor în urma unor expediții efectuate în zonă în anul 1875. Potrivit geologului Walter P. Jenney și a colonelului Richard Irving Dodge turnul era numit de localnici „Bad God” și, prin urmare, numele Devils Tower a fost adoptat de către echipă. S-a sugerat inclusiv faptul că Dodge ar fi putut traduce greșit numele, deoarece, spre exemplu, în limbajul Lakota, cuvintele “zeu” și “urs” sunt destul de asemănătoare.

Jeff_Fennell_-_Devils_Tower_(by) Devils-Tower-monument Devils-Tower-bw

În cele din urmă, la 24 septembrie 1906, Devils Tower a devenit primul Monument Național al Statelor Unite. Proclamarea a fost făcută de președintele Theodore Roosevelt. De atunci locul a devenit o destinație turistică importantă, iar alpinismul a devenit o activitate tot mai observată în zonă. Conform Serviciului Parcului Național, între 5000 și 6000 de alpiniști vizitează în fiecare an acest neobișnuit turn de piatră.

800px-SquareDevilsTower adobestock90018001 455059181

sursa: http://www.ancient-origins.net/ancient-places-americas/devils-tower-born-earth-after-bear-mated-woman-009691?nopaging=1

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii