Noutăți

Spectaculoasele peisaje din peștera Tham Khoun Xe. Locul strabătut de cel mai mare râu subteran din lume. Galerie foto

Peștera Tham Khoun Xe, cunoscută și sub numele de Peștera Râului Xe Bang Fai, se află în provincia Khammouane, Laos. Râul Xe Bang Fai izvorâște din munții Annam Trung Sun și este considerat cel mai mare râu subteran care curge printr-o peşteră. Prima explorare europeană în peșteră a avut loc în 1904, iar un an mai târziu locul era cercetat și de către exploratorul francez Paul Macey. Nu s-au făcut alte tentative de explorare pentru următorii nouăzeci de ani după care, din motive necunoscute, zona a fost închisă exploratorilor străini. Peștera a fost redeschisă în cele din urmă cu mari reticențe de către autoritățile din țara asiatică în 2005-2006.

Râul subteran are, în medie, 76 de metri lățime, o adâncime cuprinse între 4 și 12 metri și străbate peștera printr-un canal lung de 7 km. Imaginile de aici sunt cu adevărat spectaculoase și te poartă într-o lume subterană uimitoare, foarte puțin explorată sau cercetată.

tham-khoun-xe-15[2] tham-khoun-xe-3[9] tham-khoun-xe-4[5] tham-khoun-xe-14[2] tham-khoun-xe-13[2] tham-khoun-xe-12[2] tham-khoun-xe-11[2] tham-khoun-xe-10[2] tham-khoun-xe-9[2] tham-khoun-xe-8[2] tham-khoun-xe-7[2] tham-khoun-xe-6[2] tham-khoun-xe-5[2] tham-khoun-xe-2[2] tham-khoun-xe-1[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/07/tham-khoun-xe-cave.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii