Noutăți

Spectacolul de vis al Aurorei Australe – filmat pe durata unui zbor comercial efectuat în zona Cercului Polar Antarctic

Săptămâna trecută, un grup de 134 de persoane a avut privilegiul de a asista un spectacol rar: Aurora Australă sau „luminile de sudului”. Spre deosebire de Aurora Boreală (vizibilă în ținuturile nordice ale Europei și ale Americii), luminile Aurorei Australe se lasă mai greu văzute, din cauza distanței mari dintre Australia sau Noua Zeelandă, pe de o parte, și Polul Sud, pe de altă parte.

a

O bună modalitate de a rezolva această problemă a distanței și de a avea acces la spectacolul de vis al Aurorei Australe este îmbarcarea într-un avion care să zboare spre Polul Sud, cu unicul scop de a admira „luminile sudului”. Pentru privilegiul de a asista la acest minunat spectacol al naturii, ce poate fi vizionat în filmarea de mai jos, pasagerii „cursei speciale” au achitat sume cuprinse între 3.000 $ și 6.000 $.

Acesta a fost primul zbor comercial care a avut ca punct de pornire orașul Dunedin (Noua Zeeleandă) și în care aparatul de zbor a ajuns la Cercul Polar Antarctic, pentru ca pasagerii să poată admira „luminile sudului”. Zborul a avut loc în data de 23 martie 2017, a durat 8 ore și a fost un real succes.

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.popularmechanics.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii