Noutăți

Spectacol pe cer: O ploaie de meteori extrem de rară va avea loc în această săptămână

Oamenii de știință de la NASA au prezis că o ploaie de meteoriți neobișnuit de rară va avea loc în zilele de 5 – 6 noiembrie și mai apoi între 11 – 12 noiembrie. Spectacolul astronomic este cauzat de Tauride, iar unul similar a fost acum 10 ani, în 2005.

“Anual, ploaia de meteoriți a Tauridelor are loc între septembrie și decembrie, însă anul acesta vedem o activitate mai intensă a acestor meteori. Oamenii vor putea privi acest frumos spectacol cu ochiul liber. Să sperăm doar că cerul va fi senin”, a declarat Bill Cooke, responsabil al NASA.

O ploaie de meteori este un eveniment ceresc în care mai mulți meteori sunt observați pe cerul nopții, aparent radiind dintr-un punct fix (numit radiant). Aceste „ploi” sunt cauzate de fluxuri de corpuri cosmice numite meteoroizi care intră în atmosfera Pământului la viteze extrem de mari, pe traiectorii paralele. Majoritatea meteoroizilor sunt mai mici decât un bob de nisip, astfel încât aproape toți se dezintegrează în atmosferă și nu lovesc niciodată suprafața Pământului. Ploile intense sau neobișnuite de meteori sunt cunoscute ca furtuni de meteori, timp în care se pot observa mai mult de 1.000 de meteori pe oră.

sursa: sciencealert.com

sursa: ro.wikipedia.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii