Sparanghelul creşte rezistenţa la oboseală
Are un gust de excepție şi efecte binevenite asupra sănătăţii. Aşa poate fi descris pe scurt sparanghelul, apreciat încă de pe vremea regelui Ludovic al XIV-lea.
Leguma este bogată în glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante care protejează celulele de radicalii liberi şi toxine, astfel că sparanghelul menţine pielea tânără şi radiantă.
De asemenea, folaţii din sparanghel fac ca această legumă să deţină importante proprietăţi anticancerigene, contribuind, de asemenea, la reducerea inflamaţiilor şi ameliorarea durerilor, ca şi la scăderea riscului de boli de inimă.
Sparangelul este bogat în vitamina K, care ajută la dezvoltarea şi creşterea densităţii osoase, prevenind astfel osteoporoza şi osteoartrita.
Asparagina, un alt compus din sparanghel, are efect diuretic, ajutând la eliminarea toxinelor şi a sării în exces din organism și sporind rezistenţa organismului la oboseală.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu