Noutăți

Spaniolii sub teroare: un al doilea atac terorist a fost oprit de poliție. 5 indivizi care purtau veste cu exploziv au fost împușcați de poliție

Adevarul.ro: Un al doilea atac terorist a avut loc în Spania, joi seară, la câteva ore după atentatul din Barcelona. Cinci suspecţi, care ar fi purtat veste cu exploziv, au fost ucişi de poliţie în Cambrills, o localitate la 120 de kilometri de Barcelona. În cadrul operaţiunii au fost răniţi şi şase civili şi un poliţist. Doi dintre răniţi sunt în stare gravă.

Poliţiştii au confirmat că au reuşit să oprească un alt atac terorist care ar fi avut loc în Cambrills, un oraş aflat la 120 de kilometri de Barcelona. Suspecţii se aflau la volanul unui Audi A3, pe care l-au folosit să între intenţionat în pietonii aflaţi pe faleza din Cambrills, scrie The Guardian.

Forţele de ordine au precizat într-un comunicat de presă că cei cinci suspecţi împuşcaţi purtau veşti explozive, şi că au intrat cu mașina în mai mulţi pietoni, relatează AP. Poliţiştii au confirmat informaţiile şi au declarat că în urma schimbului de focuri, pe lângă suspecţi, şase trecători şi un ofiţer au fost răniţi. Dintre civili, unul suferă răni grave, iar altul se află în stare critică.

Ministrul catalan de Interne, Joachim Forn, susţine că forţele de ordine lucrează cu prezumţia că atacul de pe Las Ramblas, suspecţii din Cambrills şi explozia casei din Alcanar, sunt toate conectate. Explozia a avut loc în dimineaţa atentatului, în oraşul Alcancar, situat la 100 de kilometri de Barcelona. În acest incident, despre care iniţial se credea a fi un accident din cauza unor scurgeri de gaze, şi-a pierdut viaţa o persoană iar mai multe au fost rănite.

Autorităţile au precizat că suspecţii care se aflau în interiorul casei „pregăteau un dispozitiv exploziv”. Poliţia catalană a scris pe Twitter că deşi în Cambrills se defăşoară în continuare investigaţii şi suspecţii au fost împuşcaţi mortal, „situaţia se află sub control”.

Citeste mai mult: adev.ro/ouv1cj


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Spaniolii sub teroare: un al doilea atac terorist a fost oprit de poliție. 5 indivizi care purtau veste cu exploziv au fost împușcați de poliție

  1. Nu ar trebui sa fie greu de depistat. Tineri cu moci de arabi care tind sa repete cuvinte islamice intruna auto spaland creierul,traind o viata dubla,vanzand droguri si consumand , vizionand pe net falsi martiri in plina glorie prosteasca. Absolut orice autoritate ce isi permite servicii secrete in orice stat are posibilitatea sa monitorizeze si sa intervina la timp, dar sunt platiti si obligati sa faca invers.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii