Noutăți

Sovieticii au vrut să distrugă tancurile Axei, în al Doilea Război Mondial, cu ajutorul CÂINILOR KAMIKAZE. O filă de istorie mai puțin cunoscută…

În urma unei decizii din 1924 de a permite câinilor să ajute armata, la Moscova a fost înființată prima școală de instruire a acestor patrupede. Armata a recrutat dresori de câini din cadrul poliției, a vânătorilor sau din circuri și s-au apucat de treabă. La început, câinii erau instruiți să aprovizioneze soldații aflați pe câmpurile de luptă, să-i semnaleze pe cei răniți sau să depisteze mine și alte tipuri de proiectile sau capcane ascunse. La începutul anilor 1930, oficialii de la Moscova au decis că ar fi o idee bună să transforme cel mai bun prieten al omului într-o armă antitanc.

Astfel, s-a început instruirea primului batalion de câini capabili să transporte explozibil. Din păcate câinii nu aveau cum să supraviețuiască exploziei și erau trecuți la victime colaterale. Deși nu era războiul lor, soarte acestor animale era scrisă deja. Mai mult decât atât, nici instruirea nu era mai plăcută pentru aceste suflete, din nefericire. Câinii erau înfometați, iar apoi mâncarea era plasată sub un rezervor de tanc, antrenându-i să creadă că hrana era sub toate tancurile. După un timp, au fost adăugate sunete de bătălie suplimentare la cursuri, astfel încât să nu se sperie de zgomote când ajung pe front.

caine345

Câinii anti-tanc au început să fie folosiți cu precădere din 1941, când forțele germane au ajuns aproape de porțile Moscovei. Totuși, animalele nu s-au descurcat așa cum își doreau „tovarășii” și după moartea a treizeci de animale în timpul conflictului, fără ca acestea să zgârie măcar un panzer german s-a renunțat la proiect, care era destul de costisitor.

O parte din câini pur și simplu se speriau de tancuri și fugeau unde vedeau cu ochii, iar în cazul altora explozibilul se detona înainte de a ajunge la țintă. Totuși, nu doar sovieticii au încercat să folosească câini anti-tanc. Aceștia au fost instruiți și în alte țări, inclusiv Japonia și Statele Unite.

caine

sursa: http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/12/anti-tank-dogs-world-war-ii/

sursa: http://www.soviet-empire.com/1/military/anti-tank/dog_mine/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii