Noutăți

SOMNUL, O TEHNOLOGIE UITATĂ. Lucruri surprinzătoare…

Majoritatea dintre noi ne-am confruntat măcar câteva zile cu insomnia. Dintr-un motiv sau altul – griji sau gânduri asociate unor proiecte, nu am putut să dormim iar a doua zi am resimțit efectele acestei lipse de somn.

Nevoia de a ne conecta cu anumite energii regeneratoare la care avem acces doar în somn, a fost speculată, în decursul timpului, fiind folosită ca element de tortură. Privarea de somn i-a făcut pe mulți prizonieri să spună tot ce dorea investigatorul…

Mai mult decât atât, unitățile militare de elită învață tehnici de regenerare rapidă prin reprize scurte de somn, ca mijloc de supraviețuire în teatrele de război.

Somnul este un aspect esențial al viații noastre și a-l înțelege, a-i învăța tehnologia, ca să spun așa, ne va fi de foarte mare folos.

În această emisiune vă invit să descoperiți ce este somnul, care este fiziologia lui și o serie de lucruri puțin cunoscute despre somn.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on SOMNUL, O TEHNOLOGIE UITATĂ. Lucruri surprinzătoare…

  1. sarbu tanase // 22 iunie 2015 at 17:32 // Răspunde

    Dacă nu sunt păcăleli, atunci e bine să cunoaștem această ”tehnologie a somnului” (tehnologiile, în psihologie ș.a. științe umane, generează alte năzbâtii; mai curând ”reguli”, ”practici” ș.a asemănătoare, care pot fi utile pentru unii oameni, de ex.soldații, cum se spune mai sus, dar impracticabile sau fără rezultate, pentru mulți alții)

  2. Somnul face parte din autoeducatie si de multe ori se spune ca unii dorm cu ochii deschisi. Aceasta se petrece cand insul respectiv are in supraveghere un obiectiv sau o actiune.Somnul face parte din odihna care este de mai multe feluri; activa si selectiva,adica munca la serviciu,pasagera,adica o odihna de 1-2 ore la pranz,munca infolosul familiei in gospodarie care nu impune o fortare fizica si intelectuala ca la serviciu si odihna de noapte,adica somnul de minim 7 ore fara griji pentru a fi bun pentru a doua zi la munca.In toate cazurile trebuiesc respectate niste reguli si proceduri,numai ca acestea nu pot fi respectate de toti.Motivele sunt destule pentru fiinta umana.Conteaza mediul in care ne nastem,ne formam si educam,adica familia nucleul de baza al societatii.Conteaza scoala,starea sociala a individului,societatea in care traim si modul de dezvoltare a acesteia pentru binele intregii societati.Conteaza nivelul de trai al fiecarui individ pentru a nu avea griji pentru ziua de maine.Conteaza cum si de cine este condusa o colectivitate,o regiune si o tara care se ingrijeste proprii cetateni. Daca s-ar respecta toate acestea nici omul nu ar avea prea mari griji si ar avea un somn linistit fara pastile.Credinta in Dumnezeu si mersul la Sf.Biserica regulat are impact sanatos asupra omului si poate sa se odihneasca mai usor.Cate se pot spune pentru a avea un somn linistitor,trebuie o viata de om! Tuturor numai bine!!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii