Noutăți

Simbolurile pentru “feminin” şi “masculin” reprezintă de fapt planetele Venus și Marte. De când sunt folosite?

În limbajul popular universal se vorbește despre faptul că bărbații ar fi de pe Marte, iar femeile de pe Venus. Aceste simboluri pe care le folosim pentru a diferenția cele două sexe sunt extrem de vechi. Anticii au asociat diferite corpuri cerești cu zeitățile care ar fi contribuit la buna dezvoltare a omului, precum Mercur, Venus, Marte, Zeus (Jupiter) și Cronos (Saturn).

Fiecare corp ceresc, a fost asociat și cu un anumit metal. De exemplu, Soarele (Helios) a fost asociat cu aurul, Marte (în greacă, Thouros) a fost asociat cu fierul, metalul dur, roșu folosit pentru a confecționarea de arme, iar Venusul (în greacă, Phosphorus) cu cuprul, metalul moale care poate fi modelat.

symbols1

Potrivit celor de la Today I Found, în Evul Mediu, alchimiştii au preluat simbolurile din antichitate, care s-au perpetuat apoi până în vremea Iluminismului, fiind utilizate în acea perioadă de cunoscutul botanist și medic Carolus Linnaeus. Acesta a folosit vechile simboluri astrologice şi alchimice pentru Soare, Saturn, Jupiter, Marte, Venus şi Mercur.

După cum vedeți, unele s-au păstrat până astăzi…

sursa: .todayifoundout.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii