Noutăți

Sferele misterioase din Costa Rica. Unele cântăresc 15 tone și au o vechime de mii de ani

În anii ’30 ai secolului trecut, în timp ce se defrișa jungla din Costa Rica pentru noi plantații de banane, Angajații United Fruit Company au început să descoperire niște sfere mari de piatră îngropate în solul pădurii. Aproape imediat sferele misterioase au fost escavate și studiate de către cercetători, dar până în ziua de astăzi nu s-a găsi o explicație cu privire la modul de realizare sau al creatorului lor. De-a lungul timpului, în jur de 300 de pietre au fost descoperite, mai ales în regiunea Diquis Delta. Sferele variază de la câțiva centimetri și până la peste 2 metri în diametru, iar greutatea celor mari este în jur de 15 tone.

pietre3

Se crede că au fost sculptate între 200 ÎC și 1600 DC, însă nu se știe și de cine. Potrivit legendelor locale, existau în acele timpuri poțiuni magice ce puteau să modeleze piatra ca pe un burete. Alte legende vorbesc despre faptul că pietrele ar aparține uriașilor ce trăiau în zonă, în timp ce amatorii fenomenului OZN, consideră că sferele sunt o hartă stelară lăsată de entități extraterestre.

Sferele sunt aproape perfecte, sunt făcute din granit în marea lor majoritate și cele mai multe au fost descoperite de-a lungul râului Terraba. Lucrul care adâncește și mai mult misterul din jurul lor este reprezentat de desenul sculptat pe una dintre sfere. Acesta corespunde unei „schițe” ce i-au dus pe cercetători cu gândul că ar putea fi reprezentarea constelației Andromeda, însă acest lucru nu este admis la unison de cei care au observat sferele, unii arheologi considerând că și expunerea la soare, vânt sau apă ar fi putut „trasa” liniile.

pietre4

Pietrele sunt în prezent protejate de Națiunile Unite, prin UNESCO.

pietr2 pietre

Traducerea și adaptarea Radu Ungureanu

sursa: amusingplanet.com

sursa: viewzone2.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Sferele misterioase din Costa Rica. Unele cântăresc 15 tone și au o vechime de mii de ani

  1. claudia Misca // 10 aprilie 2016 at 14:54 // Răspunde

    cred ca sunt meteoriti cu miez de Fe care casi pietrele de rau s-au erodat in spatiu in acest caz, datorita rotirii /frecarii.Ulterior au cazut pe Terra

  2. cetățeanul tulburat // 14 mai 2016 at 7:21 // Răspunde

    Căzute din cer nu par deloc, ar fi fost negre din cauza frecării la intrarea în atmosfera terestră…Apoi trebuie să ai în vedere că sunt din granit nu din puf…și ar fi intrat în pământ câțiva metri, la impact. Apoi cam multe sunt unele lângă altele și lăsate intenționat la vedere.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii