Noutăți

Serele verticale din Singapore. Metoda ingenioasă prin care un fermier produce o tonă de legume pe zi pe o suprafață de doar… 60 de metri pătrați

Pentru o țară insulară de numai 710 km pătrăți precum este Singapore, terenurile fertile reprezintă o mare problemă. Nu mai puțin de 93% din produsele alimentare sunt importate, iar noțiunea de agricultură pare o nebunie curată pentru cei 5 milioane de locuitori. Cu toate acestea, un antreprenor ambițios declară că poate produce de cinci ori mai multe legume decât o fermă regulată din America, chiar în inima centrului de afaceri din Singapore. Datorită tehnicii sale, ferma Jack Ng poate produce o tonă de legume proaspete pe zi, oferind cetățenilor o sursă nouă și proaspătă de produse locale.

Tehnologia lui Jack Ng este numită “A-Go-Gro” și este destul de simplă. Tăvile cu plante sunt stivuite în interiorul unui cadru din aluminiu pe mai multe etaje, iar cu ajutorul unui mecanism plantele sunt rotite astfel încât toate să primească același flux de lumină și irigație pe tot parcursul zilei. Apa care alimentează cadrele este reciclată și filtrată înainte de a se întoarce la plante. Toate deșeurile organice din fermă sunt compostate și reutilizate. Potrivit lui Ng, energia necesară pentru alimentarea unui cadru este echivalentul iluminării unui singur bec de 60 de wați.

Întreaga seră verticală are doar 60 de metri pătrați, iar în interiorul ei au fost ridicate 120 de turnuri cu legume. În viitor, dezvoltatorul dorește să dubleze numărul lor și să ajungă la o producție de 2 tone de legume pe zi. Ng vinde produsele sale sub numele de SkyGreens în magazinele alimentare, oferind consumatorilor o alternativă la produsele importate. Jack Ng consideră că sistemul său ar putea fi adoptat în întreaga lume, dar în special în Asia de Sud-Est.

skygreens-vertical-farm-112 skygreens-vertical-farm-92 skygreens-vertical-farm-62 skygreens-vertical-farm-16 skygreens-vertical-farm-56 skygreens-vertical-farm-22

sursa: CNN, NPR, NYTimes

traducere si adaptarE: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii