Noutăți

Se strică treaba: SUA a bombardat azi noapte SIRIA, protejata lui PUTIN. Poate degenera conflictul? Vezi primele imagini ale atacului:

Cu toate că, în urmă cu puține zile, Donal Trump afirma că SUA nu mai este interesată de debarcarea lui Bashar al-Assad de la conducerea Siriei, subliniind că SUA și RUSIA trebuie să colaboreze pentru a nimici orice formă de terorism, atacul chimic asupra unui oraș rebel sirian (realizat pe 4 aprilie, soldat cu moartea a 86 de persoane, dintre care 27 de copii) de care este acuzată actuala conducere a Siriei, a schimbat strategia americană. Astfel, ca reacție la atacul chimic, armata americană a lansat 59 de rachete de tip Tomahawk asupra unei baze militare aeriene siriene, aflată la Shayrat, provocând pagube însemnate.

Reclamat ca un act de agresiune de către postul de televiziune sirian, atacul este considerat de Trump o operațiune ”în interesul vital al securităţii naţionale” a SUA.

Acum rămâne să vedem care este “interesul național” al lui Putin, cel care este implicat total în războiul sirian de partea lui Bashar al-Assad, cel care aproape a scos Turcia din NATO, făcându-și-o aliată. În condițiile în care Siria este aliata Rusiei, ne putem aștepta la o radicalizare a poziției Rusiei față de forțele occidentale.

epa05893613 A handout photo made available by the US Department of Defense on 07 April 2017 shows an aerial view of the al-Shayrat Airfield near Homs, Syria, 07 October 2016. According to media reports on 07 April 2017, The United States military launched at least 50 tomahawk cruise missiles at al-Shayrat military airfield near Homs, Syria, in response to the Syrian military's alleged use of chemical weapons in an airstrike in a rebel held area in Idlib province on 04 April.  EPA/US DEPARTMENT OF DEFENSE / HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Baza militara siriana

Ceea ce este cert este faptul că în acest moment se fac multe mutări pe tabla de șah și în proximitatea României. Să ne amintim doar episodul recent cu înarmarea Serbiei de către Rusia cu avioane de luptă sau faptul că pe teritoriul României este programat în această vară un exercițiu de luptă cu masive forțe NATO…

După cum evoluează lucrurile, viitorul este imprevizibil și nu putem fi siguri că lucrurile nu vor degenera.

Adrian Albu

Iată primele imagini ale atacului:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Se strică treaba: SUA a bombardat azi noapte SIRIA, protejata lui PUTIN. Poate degenera conflictul? Vezi primele imagini ale atacului:

  1. Aberatiile privind un atac cu arme chimice facut de Assad nu mai pot fi crezute decat de catre cei cu creierul neted, asadar motivele atacului nu au legatura cu declaratiile oficiale.
    O varianta plauzibila, tinand cont de problemele pe care le are Trump la el acasa, unde este acuzat din ce in ce mai vehement de colaborationism cu rusii , este ca actiunea sa fie menita spre a inchide gura acuzatorilor(am vazut ca si tov Nastase a lansat aceeasi idee). Chestia are sens, cu atat mai mult cu cat se spune ca baza ar fi fost evacuata inaintea atacului, iar oficialii americani s-au balbait legat de anuntarea partii ruse despre iminenta atacului, spunandu-se ba ca Putin a fost anuntat telefonic, ba ca doar armata rusa, ba ca nu s-a luat legatura cu rusii deloc.
    Pare deci un soi de aranjament in urma caruia Trump sa scape de eticheta de prieten al rusilor, mai degraba decat o manevra surprinzatoare de politica externa, pe care n-ar inghiti-o decat bietii lingai ai Sistemului impotriva caruia insusi Trump spune ca lupta. Ori Trump a pacalit electoratul spre satisfactia ultraconspirationistilor.

  2. IO is satul de povestile Americanilor de 30 de ani…Pe toti ii invinuie de terorism, dar de fapt cine is teroristii ? Cei care invinue sau cei invinuiti ?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii