Noutăți

Se petrece în România: Un înalt demnitar român face propagandă Ținutului Secuiesc

Un articol de Dan Tanasă

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) face propagandă în favoarea separatismului pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.

Președintele CNCD, UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, nu este nici pe departe, așa cum ne-am aștepta, înaltul demnitar al statului echilibrat și echidistant, ci un alt pion al propagandei separatiste maghiare în favoarea autonomiei pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.

Într-o postate pe pagina sa de Facebook, Asztalos s-a fotografiat cu un pahar de bere Csiki Sor (o bere inventată recent, parte și ea a propagandei separatiste maghiare) și a postat îndemnul „Hajra Szekelyfold!” (Hai ținutul secuiesc!).

csaba-asztalos-ferenc-secesionist

Evident, fiecare este liber să facă ce vrea în timpul său liber. Numai că Asztalos nu este un funcționar oarecare al statului. Dacă Asztalos era patronul unei firme private să zicem că era problema lui ce mesaje sprijină public. Dacă era directorul Metrorex din București sau al CET București ziceam din nou că putem trece cu vederea opinia separatistă a personajului. Doar că Asztalos este înalt funcționar public al statului și președintele unei instituții publice care este obligată legal să cerceteze și cazuri de discriminare pe criterii etnice a românilor din așa-zisul ținut secuiesc. Cine-l poate bănui de Asztalos de imparțialitate în cazul analizării dosarelor în care sunt reclamate fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor din Covasna și Harghita dacă el este un susținător înfocat al propagandei separatiste maghiare?

Sub conducerea lui Asztalos, CNCD se comportă ca un instrument de maghiarizare a administrației publice din „ținutul secuiesc”. Sub conducerea lui Asztalos, CNCD refuză să constate discriminarea pe criterii etnice a românilor din Covasna și Harghita de către membrii ai aceleiași formațiuni UDMR și a fost obligat în mai multe rânduri de către instanțele de judecată să constate fapte de discriminare pe criterii etnice a căror victime sunt românii din așa-zisul ținut secuiesc iar autorii acestor fapte sunt colegii de formațiune ai acestui personaj.

Sursa: Dan Tanasă blog


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Se petrece în România: Un înalt demnitar român face propagandă Ținutului Secuiesc

 1. O voce romaneasca // 1 octombrie 2016 at 9:38 // Răspunde

  Ar trebui sa fie anchetat si condamnat pentru abuz in serviciu!
  Ar trebui anchetati si cei care l-au investit ca președintele unei instituții publice care este obligată legal să cerceteze și cazuri de discriminare pe criterii etnice a românilor din așa-zisul ținut secuiesc.

  Au pus o haita de lupi turbati paznici la mioare!

  • O alta voce romaneasca // 1 octombrie 2016 at 17:22 // Răspunde

   Csaba Ferenc Asztalos are o privire de persoană ce pare a fi de felul ei dezagreabilă! Cum poate fi președintele unei instituții publice care este obligată legal să cerceteze și cazuri de discriminare pe criterii etnice a românilor din așa-zisul ținut secuiesc?

   De fapt, el a fost pus sa intimide si sa persecute si mai mult romanii!

 2. nimic nu ne mai mira . – ca este demonocratie ! candva hotararile erau in concordanta cu vointa majoritatii , dar … … asta era candva . am trait si am simtit ca 7,5 milioane este mai mic decat 1 milion . altceva am invatat la scoala , dar in viata reala totul este altfel , de cele mai multe ori – pe dos ! am auzit … in media – probabil pe “surse ” cum ca la alegerile ce vin , o sa fie si un referendum pentru o noua constitutie ! care … probabil ca va fi desigur asa cum vor cei de la … u e ! tare as dori sa si stim ce o sa votam . in 26 (27) de ani simtim pe pielea noastra ce ne-am dorit , ce am sperat , … si unde am ajuns .

 3. Nu mai suport!!!
  Ori stirile sunt manipulatorii, ori noi de traim somnul mortii!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii