Noutăți

Sculpturi preistorice în piatră arată faptul că o cometă a lovit Pământul în urmă cu 12. 000 de ani. Evenimentul ar fi schimbat cursul omenirii pentru totdeauna…

 •  
 •  
 •  

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au tradus mai multe simboluri antice descoperite pe o rocă aflată în cadrul sitului arheologic de la Göbekli Tepe, în sudul Turciei. Simbolurile sculptate prezintă povestea unui impact devastator al unei comete cu Terra acum circa 12.000 de ani, fenomen care ar fi schimbat cursul evoluției omenirii.

Impactul se sincronizează cu momentul în care pe Terra a început o mini-epocă de gheață. Oamenii de știință credeau de mai mult timp faptul că impactul cu un obiect cosmic s-ar fi putut face vinovat de apariția aceste mini glaciațiuni, însă nu avea dovezi concrete în acest sens.

Această epocă de gheață a durat aproximativ 1000 de ani și este considerată o perioadă crucială pentru umanitate, deoarece în jurul acelei perioade au apărut agricultura și primele civilizații neolitice. Perioada a fost, de asemenea, legată de dispariția mamutului cu lână.

Replica-of-pillar-43-the-Vulture-Stone-at-Gobekli-Tepe-Sanliurfa-Museum-Turkey-credit-Alistair-Coombs-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqImq0gSBkzcH_-jHFXstKOOPHi_e1tpOIk75CAYQiDp0

“Cred că această cercetare, împreună cu recenta descoperire a unei anomalii pe scară largă a platinei pe întreg continentul nord-american, sigilează cazul în favoarea unui impact al unei comete mai tinere, numite Dryas. Se pare că oamenii care trăiau la Gobekli Tepe au fost, printre altele, excelenți observatori ai cerului. Unul dintre pilonii rocii descoperite pare să fi servit ca un memorial al acestui eveniment devastator”, a declarat cercetătorul Martin Sweatman, pentru cei de la The Telegraph.

Gobekli Tepe este unul dintre cele mai vechi temple din lume, fiind construit cu circa 6.000 -8.000 de ani înainte de Stonehenge.

sursa: sciencealert.com/

sursa: telegraph.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Sculpturi preistorice în piatră arată faptul că o cometă a lovit Pământul în urmă cu 12. 000 de ani. Evenimentul ar fi schimbat cursul omenirii pentru totdeauna…

 1. Mai,iar vor astia bani!Daca totul s-ar fi intimplat dupa cum spun ei universul ar fi plin de cioburi,fara nici o planeta ,fara viata.Ciocnirea ,sa zicem,a unei planete cu o cometa,ar fi ,hai sa zicem,ciocnirea unei locomotive cu un roi de musculite.Cometele au volum mare si totul depinde de nucleu si de unghiul sub care vin.Si asa pagubele ar fi minore,sa zicem.Ce sa zic…frica..din vechime!Frica nu a dus la nimic bun, niciodata.Doar la suferinta si moarte.

  • cred ca mai important este ca s-a gasit aceasta dovada care arata ca nu a inceput lumea cu civilizatia actuala. cine erau aceea e alta poveste ce se poate dovedi daca au mai ramas ceva urme. nu vad nimic legat de frica in acea piatra. doar o consemnare ca ceva major s-a intamplat au fost martori si au continuat sa existe.

 2. 95% din ce numim noi stiinta astazi se bazeaza pe presupuneri.

 3. si uite asa putem rezolva si problema datarii piramidelor care dupa multi specialisti au o vechime de peste 12000 ani.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii