Noutăți

Scoția devine prima țară din lume în care elevii vor fi obligați să învețe despre istoria și viața comunității… LGBT; ba chiar vor da examen final din această “materie”!!!

ActiveNews.ro: Scoția va deveni prima țară din lume care va introduce predarea în școli a drepturilor lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor, eveniment salutat de cei care au făcut campanie pentru ca fiind un moment istoric, scrie The Guardian. Fiecare școală de stat va trebui să „introducă” egalitatea și incluziunea lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor și intersexelor în „toate nivelele programei școale, de la primii ani până  la invătâmântul superior”, după ce guvernul scoțian a acceptat pe deplin recomandările unui grup condus de activiștii LGBT.

Această mișcare, susținută de toate partidele, va face ca elevii să învețe despre istoria politică, mișcările, terminologia și identitățile LGBT, precum și despre “literatura și viața comunității LGBTI”, despre „abordarea prejudecăților și a hărțuirii homofobe și transfobice”. Școlile vor trebui, de asemenea, să includă reprezentări ale minorităților sexuale „în moduri care încearcă să ofere înțelegere și egalitate” în întreg conținutul didactic.

În plus, elevii ar putea puși să răspundă la chestiuni pe teme LGBTI în timpul examenelor finale, scrie Herald Scotland. „Este o victorie monumentală a campaniei noastre și un moment istoric pentru țara noastră. Implementarea educației incluzive LGBTI în toate școlile de stat este o premieră mondială. Într-o perioadă de incertitudine globală, acest lucru transmite un mesaj puternic și clar tinerilor LGBT că sunt apreciați aici în Scoția”, a afirmat Jordan Daly, unul dintre promotorii campaniei „Timpul pentru o Educație Incluzivă”.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Scoția devine prima țară din lume în care elevii vor fi obligați să învețe despre istoria și viața comunității… LGBT; ba chiar vor da examen final din această “materie”!!!

  1. O sa vedeti cum o sa-i oblige pe elevii scotieni sa sa dea examen practic la disciplina “curism”! Bineinteles ca vor purta kilt-uri, ca sa o puna in practica mai usor!

  2. O tara civilizata, nu ca la noi. Acolo barbatii poarta fuste si sufla in tevi. Era doar o chestiune de timp pana cand treceau sa sufle in ceva mai fundamental. Bravo lor, acolo unde se vorbeste cea mai inteleasa engleza ce poate iesi din gura unui om pe acest pamant, scotienii isi vor scolii fustasii despre originea viitorului. O reusita in umanitate. Prima lectie va incepe asa: – Idealul nostru-n viata e femeia cu mustata. Mamele si tatii vostrii sunt ei prostii, daca ati sti nu va mirati ca puteti fi inzestrati cu zero mame si doi tati. Unu face pe mamica iar celalat pe mamicu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii