-->

Noutăți

S-a descoperit… un nou organ în interiorul corpului uman. Cât de multe știm cu adevărat despre noi ?

Cercetătorii au clasificat un organ nou-nouț în interiorul corpului nostru, unul care a stat ascuns în sistemul nostru digestiv în tot acest timp. Cu toate că cercetătorii au lămurit structura acestui organ nou, funcția sa nu este pe deplin înțeleasă, iar descoperirea acesteia ar putea fi cheia tratamentului bolilor abdominale și digestive.

Cunoscut sub numele de mezenter, a fost mult timp considerat a fi format din structuri fragmentate, separate. Dar cercetările recente au arătat că este de fapt un singur organ.

“Acum putem spune că avem un organ în corpul nostru, despre care nu am știut anterior. Descrierea care a fost făcută acum peste 100 de ani a fost incorectă. Acest organ este departe de a fi fragmentat și separat. Este pur și simplu o structură continuă și uniformă”, a declarat J. Calvin Coffey, cercetător la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, primul care a descoperit faptul că mezenterul este de fapt un organ.

mesentery-web_1024

Deci, ce este mezenterul? O membrană a cavității abdominale care „învelește” celelalte organe aflate în această zonă a corpului. Una dintre cele mai vechi descrieri ale mezenterului a fost făcută de Leonardo da Vinci, iar timp de secole a fost în general ignorată, notițele sale fiind considerate nesemnificative. Secolul trecut, medicii care au studiat mezenterul credeau că este o structură fragmentată făcută din secțiuni separate, fără vreun rol aparte.

Însă totul s-a schimbat în 2012, când Coffey și colegii săi au demonstrat faptul că mezenterul este de fapt o structură continuă. De-a lungul ultimilor patru ani, aceștia au adunat mai multe dovezi care arată că mezenterul ar trebui să fie de fapt clasificat ca fiind un organ distinct, iar acest lucru este consemnat oficial începând din acest an.

sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii