Noutăți

S-a dat startul la împădurire! Un milion de puieți vor fi oferiți voluntarilor care se vor implica în acțiunile de plantare

Dintr-un recent Comunicat de presă emis de către Romsilva se poate afla că a fost dat startul „Lunii Plantării Arborilor”, de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Ministerul Apelor și Pădurilor. Pentru anul 2017, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a planificat regenerarea a 14.252 de hectare de fond forestier aflat în proprietatea publică a statului. 8.721 de hectare vor trece prin regenerări naturale iar 5.531 de hectare vor fi rezervate pentru regenerări artificiale, adică vor fi supuse acțiunilor de împădurire.

În cadrul acestei campanii de primăvară sunt prevăzute regenerări pe o suprafață de 10.712 hectare, adică 75,2% din programul anual. În vederea realizării acestor ample lucrări, Romsilva va folosi 32 de milioane de puieți, care vor proveni din propriile pepiniere.

Conform Comunicatului de presă, realizarea acțiunilor de împădurire din această primăvară va costa 42,4 milioane de lei. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va oferi gratuit un milion de puieți voluntarilor care se vor implica în acțiunile de împădurire.

Ar fi perfect dacă, pe lângă aceste vaste acțiuni de împădurire, ar fi modificat, în ceasul al doisprezecelea, și Codul Silvic, la propunerea Ministerului, astfel încât să înceteze amplele și cumplitele defrișări, făcute „după litera legii”, la care asistă o țară întreagă!

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.rosilva.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii