Noutăți

Rusia va construi noi centrale nucleare în India

Ce ne pregătesc liderii a două țări ce nu mai au nevoie de prezentare?

Rusia și India au un “parteneriat strategic privilegiat”, relațiile lor speciale datând încă de la începutul Războiului Rece, iar liderii celor două țări au cel puțin o întâlnire în fiecare an.

Vladimir Putin s-a întâlnit săptămâna aceasta la Moscova cu premierul indian Narendra Modi. La conferința de presă cei doi lideri au transmis presei noile hotărâri:  producerea în comun a unui avion de vânătoare și a unui avion militar de transport, realizarea în India a unei unități de producție a elicopterelor Ka-226T, iar în final s-au semnat mai multe acorduri comerciale sau de cooperare între cele două țări, evidențiindu-se înțelegerea încheiată între societatea petrolieră rusă Rosneft și cea indiană Essar, care prevede furnizarea către rafinăriile din India a 10 milioane de tone de petrol anual în următorii zece ani.

12KASH1_0_0
La conferința de presă președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia intenționează să construiască în India cel puțin șase noi centrale atomoelectrice în următorii 20 de ani.

Premierul indian Narendra Modi a caracterizat discuția cu Putin drept “productivă”. “Când privesc înspre viitor, văd în Rusia un partener important pentru transformarea economică a Indiei și pentru crearea unei lumi echilibrate, stabile și multipolare”, a adăugat Narendra Modi.

Rusia este primul furnizor de echipament militar în India, ea însăși prim importator mondial de arme convenționale.

iranul-va-semna-un-acord-cu-rusia-pentru-construirea-unei-noi-centrale-nucleare-221043surse: sputnik, afp, agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii