Noutăți

RUSIA atacă ROMÂNIA: Vrea să provoace un referendum în “Ținutul Secuiesc” după modelul Catalan

Adevarul.ro: Maşina de propagandă rusă vrea să destabilizeze România şi prin ea Uniunea Europeană şi NATO prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc. Portalul de ştiri sputnik, în varianta în limba română, sputnik.md, a lansat două sondaje de opinie despre organizarea unui referendum pentru autonomia secuilor, în contextul referendumului din Catalonia. Este o dovadă clară că Moscova sprijină direct mişcările autonomiste şi/sau secesioniste din Europa.

Sub titlul „SONDAJ: Referendum pentru autonomia secuilor după modelul Cataloniei?“, propaganda rusă lansează două sondaje de opinie, făcând o analogie între Catalonia şi Ţinutul Secuiesc. Articolul este nesemnat, autorul ascunzându-se sub masca anonimatului, însă se arată că este scris azi, 5 octombrie, în Bucureşti, pentru a-i da mai multă credibilitate.

Moscova stabileşte direcţia de urmat de către activiştii pentru autonomie: „în acest moment premergător perioadei aniversare a Centenarului României Mari, analiştii iau în calcul o posibilă cerere de referendum pentru autonomia zonei menţionate“ (Ţinutul Secuiesc, adică judeţele Covasna, Harghita şi o parte a judeţului Mureş). Ruşii ţin neapărat să deturneze semnificaţia şi importanţa momentului aniversar al Centenarului şi mai ales, să declanşeze o stare de nelinişte printre români.

Dar cine sunt “analiştii“ care iau în calcul o posibilă cerere de referendum? Sunt oare politicienii UDMR sau ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania? Dacă nu au absolut nicio legătură cu acest plan, ar face bine liderii UDMR şi PPMT să se dezică public de acest proiect promovat de Moscova. Altfel şi tăcerea spune ceva. În cazul în care politicienii maghiari nu au absolut niciun amestec, atunci cine sunt aceşti analişti? Să fie oare vorba de băieţii cu ochi albaştri de la Budapesta, care girează activitatea unor organizaţii „nonguvernamentale“ ungureşti din România?

În ultimele zile, premierul maghiar Viktor Orbán a fost foarte curtenitor cu România, avansând chiar propuneri pentru apropierea României de grupul de la Visegrad. Este oare un semn că ar avea un interes direct în România mult mai important decât campania electorală desfăşurată de FIDESZ pe banii contribuabilului maghiar cu mult înainte de declanşarea oficială a campaniei electorale în Ungaria? Mai ales că premierul Ungariei, Viktor Orbán, este foarte bun prieten cu Vladimir Putin, tătucul spiritual al sputnikului, maşina de propagandă rusă. Sunt doar nişte întrebări, la care poate vom avea cândva un răspuns.

Primul sondaj are următoarea întrebare: „Se va organiza un referendum pentru autonomia «Ţinutului Secuiesc» după modelul Cataloniei?“ De la o poştă se vede unde bate rusul: vorbeşte de autonomie după modelul catalan, tocmai când Catalonia vrea independenţa, adică întrebarea îndeamnă de fapt direct la separatism şi la dezmembrarea României! De ce nu a întrebat direct dacă se va organiza un referendum pentru dezmembrarea României?

Citeste mai mult: adev.ro/oxcuvl


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on RUSIA atacă ROMÂNIA: Vrea să provoace un referendum în “Ținutul Secuiesc” după modelul Catalan

 1. Acum intelegeti ca rusii sunt, de fapt, pe mana cu mai marii Europei care vor s-o faramiteze pe aceasta cat mai mult pentru ca sa poata conduce ei noul imperiu cu mana de fier?

  Dragilor! Putin joaca de aceeasi parte cu UE doar ca se da contra ca sa ne tampeasca pe noi de cap si sa ne dezbine. E chiar asa de greu de inteles?

 2. Trebuie sa fim prieteni cu toti pacatosii si scarbele otravite!…nu avem ce face!

 3. imediat dupa asta va urma recunoasterea independentei tuturor statelor care compun federatai rusa 🙂

 4. Romania trebuie imediat sa implementeze legi care sa pedepseasca drastic orice actiune ce pericliteaza textul constitutiei pana la inchisoare pe viata. Eroii nostri si-au dat viata pentru acest stat. Orice referendumul trebuie facut doar la nivel national. Orice alta interpretare trebuie blocata si cei care o forteaza, sa fie scosi din societate- parnaie. In timp vor disparea cu totii. Dar trebuie judecati si nu linsati. SRI sa urmareasca indeaproape actiunile de acest gen si sa informeze departamentele guvernului in timp util. Nu pentru asta si-au dat duhul atatia romani.

 5. Tinut secuiesc fara secui // 8 octombrie 2017 at 17:20 // Răspunde

  Tinut secuiesc fara secui!!
  Toti secuii s-au declarat unguri!!

  Secuii au dorit unirea cu Romania!!

  Secuii au luptat contra ungurilor alaturi de Mihai Viteazu!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii