Noutăți

Romii murdăresc încă o dată imaginea României. Cer azil în SUA pentru că ar fi persecutați la noi în țară, unde există “tendințe neonaziste”!!!

 •  
 •  
 •  

Deși clanurile de infractori romi sunt lăsate adeseori să își facă de cap în România, deși mafia țigănească face legea în multe locuri din țara noastră, dar și din afara țării, fiind specializată în furturi, tâlhării, trafic de carne vie și alte încălcări ale legii, deși în multe localități baștanii din etnia lor și-au făcut palate cu bani pe care nu îi pot justifica, culmea tupeului, tot ei sunt ăia discriminați.

Desigur, în această critică nu intră romii care sunt integrați în sociatetea românească și care au o viață onorabilă alături de români…

Dacă astăzi România este percepută la nivel internațional ca ȚARA ȚIGANILOR, existând o uriașă manipulare la adresa României în acest sens, situația are două explicații: 1. manevra făcută în anii 90, sub influența lui Petre Roman Neulander și a lui George Soros, care au regizat transformarea numelui de țigan în acela de rrom (ulterior rom), lucru care a creat o confuzie internațională între români și țigani și 2. Infracționalitatea ridicată și cerșetoria prin care romii din România s-au făcut cunoscuți în toată Europa, aruncând astfel o umbră permanentă asupra imaginii țării noastre.

Dar pentru că s-au dat legi care interzic afirmarea adevărului în mod direct, puțini sunt cei care îndrăznesc să spună lucrurilor pe nume pentru că riscă să fie acuzați de discriminare. Atât de mare e democrația în care trăim!

Și cum mulți romi nu au scrupule atunci când vor să obțină ceva, mai nou se dau discriminați chiar la granița SUA, pentru a putea obține azil.

Conform Flux24.ro<<Numeroşi români de etnie romă solicită azil în statul american California, argumentând că sunt persecutaţi în România şi în alte ţări ale Uniunii Europene, anunţă oficiali SUA şi organizaţii pentru drepturile minorităţilor, conform site-ului agenţiei Bloomberg.

Romii aleg să traverseze Oceanul Atlantic în contextul tendinţelor antiimigraţie din Europa. Grupurile de romi, în general nomade, vizate de persecuţii de sute de ani, se confruntă acum cu diminuarea toleranţei autorităţilor europene, în contextul venirii a peste un milion de imigranţi şi refugiaţi din Siria şi din alte ţări. Amplificarea tendinţelor neonaziste din România până în Italia a condus la demolarea taberelor de romi, la atacarea afacerilor romilor, la segregarea comunităţilor şi agresarea copiilor”, notează agenţia Bloomberg.

“Oamenii devin suficient de disperaţi pentru a cere azil în Statele Unite”, afirmă Ethel Brooks, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Romilor, cu sediul la Budapesta.

“Toţi susţin că sunt romi. Susţin că sunt membri ai unui grup care este persecutat de autorităţile din România”, afirmă Daniel Parks, agent al Poliţiei Vamale şi de Frontieră a SUA din zona San Diego.>>

Și uite așa, mulți romi din România, în loc să se integreze în comunitățile în care trăiesc, merg peste hotare și spun că românii sunt naziști, doar-doar îi prostesc pe străini și le oferă găzduire!

Adrian Albu

P.S. Întrebări de baraj: Oare de ce romii își spun în continuare lor înșiși țigani? Nu au aflat că de 20 de ani sunt romi?

Sursa foto: Flux24.ro

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

15 Comments on Romii murdăresc încă o dată imaginea României. Cer azil în SUA pentru că ar fi persecutați la noi în țară, unde există “tendințe neonaziste”!!!

 1. este interzis acel substantiv? cine ne a fortat sa il folosim?
  vine cumva de la presurtarea numelui tarii noastre?in alte tari nu sunt oameni din aceasta etnie? ei tot romi le spun? si este tot obligatoriu sa foloseasca acest nume?

  • Làsati-ii sà plece , unde-i problema ???
   Acolo le este locul !!!
   Au impanzit lumea , nu este prima oara cànd sustin asa ceva …DOAR cà,in trecut au fost crezuti ,in momentul de fata nimeni nu ii doreste …asa cà eu personal le doresc ,Calatorie spràncenata si mult spor la munca ! 😉

 2. Cam toate etniile sunt persecutate dar nu am vazut pe nimeni sa plece definitiv. Poate li sa urat de atata bine la noi. Eu unu nu sufar ca tiganii cer azil, din partea mea sa-i ia pe toti iar statul roman sa le retraga cetatenia. Ca dupa ce se satura de ei ai trimit inapoi, asa…poate scapam de ei. Valabil si pt. cealalta etnie, tinand cont ca astia deja au doua cetatenii. Ori, ori, nu fundul in doua luntre. Daca -i bine aici e roman, daca-i rau nu mai e roman, e persecutat de nazisti. Dar oare romanii din Ardeal cum or fi fost sub autro ungari, lapte si miere. UNGURII, SASI SI SECUII munceau din greu si bastanii de romanii se bucurau de munca amaratilor de ungurii, secui si sasi. Romanii erau asa de rasisti, ca nici nu vroiau sa stea in sate cu celelalte etnii.Ei asi faceau “conace” din pamant si lemn si traiau izolati. Profita de bunatatea noastra dar s-ar putea sa avem si noi o limita.

 3. Țiganii sunt persecutați, ungurii și secuii la fel, ia hai să dezmembram România. Așa să se învețe minte.

 4. desigur ne confruntam cu uzurparea de etnie , pana in 89 eu am intalnit doar tigani , iar cuvantul se referea la etnie . atunci romul era o bautura , iar muschiul tiganesc era o delicatesa . tiganii batrani – unii chiar mananca pensie pe munca – desigur facuta inainte de 89 . e bine sa stim ca ei sau unii din ei nu provin din casta maharajahilor !!! . eu am muncit o viata si mi este rusine mie sa spun ce pensie am , iar multi dintre ei au palate . ce buna ar fi acum legea cu justificarea averilor , desigur pentru toti , fara “discriminare” . cand s-a facut primul “targ”de joburi pentru tigani ,au fost scoase la oferta 700 de locuri de munca , si … nu a fost ocupat nici unul !!! . nu cumva sunt discriminati doar cei ce muncesc ?

 5. Poate șanț chiar plătiți sa scuipe în imaginea României.

 6. Din cite stiu eu ,numele ,,tigan” vine din limba greaca-cyganos-insemnind,,de neatins”.Numele de ,,rom”vine tot din greaca,grecii in vechime erau numiti romei(tot un fel de romani) si se pare ca se refera, la o parte a acestor nomazi care au migrat, venind prin Grecia.

 7. Mie mi se pare ca-i de bine. Daca acuza Romania de discriminare macar intelege toata lumea ca romanii nu-s t-igani. Si ce minunat ar fi sa ii ia americanasii la ei acolo. Ii si merita!

 8. PS. Cenzura asta a cuvintelor e chiar penibila. Cu cateva cuvinte obscene mai inteleg dar si cuvantul “t-i-g-a-n” sa fie cenzurat?? Chiar si aici, unde speram ca e depasita alienarea “corectitudinii politice”?

 9. VASI GHEORGHE MARIN // 21 septembrie 2016 at 2:02 // Răspunde

  sa nu uitan tigani au fost nomazi si apoi robi cine a desrobit tigani cautati si veti afla de va pla ce sau nu eu vorbesc si ROMANES si le cunosc viata da au si uscaturi sau czi de topor daaar CCR cu un pensionar pe motive de dizabilitati e totusi ceva monstruos aceasta etnie fata de etnia ungurilor nu au uneltit inpotriva locului de nastere sinteti invidiosi treaba voastra eu sint ARDELEAN si nici o etnie nu ma vinde sintem PRIETENI GINERI SOCRI NEPOTI SI dupa ce mai are tupeu CAPITALA sa fabrice si sa distribue HATEGANA cu PA DE DIMBOVITA SI apa de valea jiului supta financiar be CRAIOVA pina chind noi adevarati CORCITURI DE ARDEAL sintem vinovati lasatio mai MOLCOM OGOITIVA la bucale e buboiul si sediul lui ALI BABA

 10. stelutele din comentarii vin poate din … … steagul u.e. ! , iar daca vin de acolo sa ne asteptam ca o sa vina si semilunele !

 11. Pai numai in America ar trebui sa mai ajunga ca in rest sunt peste tot , daca americanii sunt deja satui de alti imigranti habar nu au ce-i asteapta cand vor ajunge cioroplisnitele astea peste ei , daca-i accepta e greseala lor si nu au decat sa suporte !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii