Noutăți

Românul Dragoș Homner – un elev de colecție: 11 MEDALII la olimpiadele de informatică, matematică și lingvistică, centura neagră la Karate dar și…

La cei optsprezece ani, elevul Dragoș Alexandru Homner, ce studiază la un liceu gălățean (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“), s-ar putea lăuda deja, dacă nu i-ar sta în fire și modestia, cu cele 11 medalii pe care le-a dobândit, până în clipa de față, la olimpiadele la care a participat.

Încă de acum doi ani, Dragoș Homner este membru al celebrei societăți internaționale Mensa (care și-a propus identificarea oamenilor cu o inteligență peste medie și facilitarea interacțiunilor dintre ei), deoarece la testările ce i s-au aplicat a reieșit că deține un IQ mai mare de 132. Ca elev, a luat parte la olimpiade în domeniul informaticii, matematicii și lingvisticii, competiții de la care, nu de puține ori, s-a întors medaliat.

În afară de matematică, informatică și lingvistică, tânărul Dragoș Alexandru Homner mai găsește timp și pentru muzică, robotică și karate – artă marțială practicată încă din copilărie, în care este deținător de centură neagră.

Ori de câte ori un domeniu de studiu i-a captat interesul, Dragoș Homner a reușit să ajungă la performanță, în respectiva materie. Prima olimpiadă la care a obținut un rezultat remarcabil a fost cea de matematică, la care a dobândit o medalie de bronz, pe când era în clasa a V-a. Tot în clasa a V-a a luat parte și la olimpiada națională de informatică. Acolo a obținut același rezultat!

c

În anii ce au urmat, s-au succedat medaliile de bronz la olimpiada de matematică iar în clasa a X-a, Dragoș a dobândit medalia de argint. Atât în clasa a IX-a, cât și într-a zecea, tânărul a participat, lucru mai rar întâlnit, atât la olimpiadele naționale dedicate matematicii și informaticii, cât și la olimpiada de lingvistică.

S-ar putea crede că studiul intens în domeniul matematicii, informaticii și lingvisticii, plus restul activităților școlare, îi ocupă tot timpul elevului gălățean, dar el mai găsește vreme și pentru a se ocupa de muzică, știind să cânte (la chitară și orgă) ori de robotică, participând la competiții în domeniu.

După terminarea liceului, Dragoș Homner ar putea pleca în Statele Unite ori în Regatul Unit, spre a studia în domeniul matematicii și informaticii. S-a gândit deja ce va face și după terminarea studiilor superioare, susținând că își va înființa propria întreprindere, mai degrabă decât să lucreze pentru altcineva.

Performanțele obținute la olimpiade și concursuri, concretizate prin cele 11 medalii obținute, nu l-au făcut, însă, pe Dragoș Homner să-și piardă modestia. Tânărul ține să le atribuie și celor care i-au dat viață și l-au educat meritele pentru rezultatele sale strălucite, obținute în domeniile care i-au captat interesul.

1

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: adevarul.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii