Noutăți

„Românii și Marele Război” la Padova

Vineri, 16 octombrie 2015, ora 17:30, la Museo Storico della Terza Armata – Palazzo Camerini din Padova va avea loc inaugurarea expoziției foto-documentare cu titlul „I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război”.

Evenimentul, organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Museo Storico della Terza Armata din Padova, Muzeul Național de Istorie a României, Arhivele Naționale ale României și Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca, beneficiază de patronajul Ambasadei României în Republica Italiană, al Consulatului General al României la Trieste, al Regiunii Veneto, al Provinciei Padova și al Primăriei orașului Padova.

AFIS_Romanii si Marele Razboi_Padova

Expoziţia „I Romeni e la Grande Guerra/Românii și Marele Război” reunește peste 40 de panouri foto-documentare menite să prezinte publicului implicarea românilor și a României în Primului Război Mondial, pe baza documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustrațiilor contemporane și a documentelor de presă.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până în data de 31 octombrie a. c., la Museo Storico della Terza Armata – Palazzo Camerini din Padova (Via Altinate 59, Padova). Intrarea este liberă.

Expoziția „Românii și Marele Război” își continuă astfel „turneul european” început în anul 2014, până acum fiind prezentată la Milano, Torino, Roma, Trieste, Cremona, Bruxelles, Aalst, Bruges, Leopoldsburg, Marche-en-Famenne și Chișinău.

Expoziția de la Padova va fi vernisată în prezența domnului Cosmin Dumitrescu (Consul General al României la Trieste), a domnului Rudolf Dinu (directorul Institutului Român de Cercetare și Cultură Umanistică de la Veneția), a domnului Bruno Stano (general de corp de armată, comandantul Forțelor Armate Interregionale Nord) și a domnului Cornel Constantin Ilie (director adjunct, Muzeul Național de Istorie a României).

MNIR


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii