Noutăți

Românii au decis să le răspundă ungurilor: “Autonomie pentru Crișana de Vest din Ungaria”. Petiție online

Iată că se poate și altfel: în loc să ne tot apărăm că ne iau ungurii Transilvania, cum ar fi să cerem noi autonomie românească pentru o parte a teritoriului maghiar? Și pentru că unii sunt cu inițiativă, pe net circulă recomandarea de a susține o petiție prin care se cere autonomie pentru partea de Est a Ungariei, un pământ care a fost odată românesc…

Petiția poate fi semnată aici: https://www.petitieonline.com/autonomy_for_romanian_panonia

Citește aici articolul Lovitură de moarte dată revizionismului maghiar. Patru istorici unguri susțin că românii au fost PRIMII în Transilvania!!!

Vizionează mai jos filmul documentar TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Românii au decis să le răspundă ungurilor: “Autonomie pentru Crișana de Vest din Ungaria”. Petiție online

 1. Chiar asa ! de ce nu am cere pe mina lor si noi autonomia vechilor noastre tinuturi…. DA VREM AUTONOMIE PTR CRISANA DE VEST!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ungurii sa-si vada de tara lor si sa trăiască în ungaria daca tot vor atât de mult. În România sa trăiască dupa limba si traditiile Românești.

 3. Daca Ungurii din Romania “ar vrea” o alipire la Ungaria… nu stiu daca acelasi lucru este valabil pentru Romanii din Ungaria: ar vrea ei sa faca parte din Romania?

 4. Asa este.Partea apropiata noua este romaneasca.Se pot da multe exemple :de ce exista nume de localitati (si) cu nume romanesc ?Cine le-a dat aceste denumiri ?

 5. nicola persida gabriela // 11 octombrie 2017 at 13:49 // Răspunde

  ungurii care nu vor sa vorbeasca romaneste sa plece in Ungaria ,,de ce se permite sa se impuna ungurii in tara noastra ???

 6. Circa 30 % din ADN-ul cetatenilor din Ungaria , este ADN romanesc !!! … asa ca cererea de autonomie pentru Crisana de vest este legitima . Va fi mai greu cu ADN-ul din HARKOV !! – caci secuii nu sunt maghiari . ei sunt turcici . Interesant ar fi o testare ADN pentru populatia din Mures , Harghita si Covasna ? !!

 7. Ungurii ar putea sa plece in Ungaria foarte frumos ,Ungaria este peste Romania la capitolul civilizatie .Dar poate le place si lor sa pupe moaste iar asta doar intr-o tara gen Romania se poate .

 8. Dnă Paula Mihaela Sterian , teritoriile Panoniei până la Tisa SUNT teritorii istorice milenare traco-dacice ! Acelea erau ţinuturile dacilor iazigi, taurişti şi anarţi ..mai sedentari spre necazul lor !!! Ele erau în proporţie de peste 60 % locuite de cetăţeni români până în 1904 cănd a avut si ultima MAGHIARIZARE FORŢATĂ A ETNICILOR ROMÂNI ( a lui Apony) , impunându-li-se nume maghiare, religia reformată şi învăţământ obligatoriu numai în limba maghiară , iar oraşele Debreţin, Macău ( Mako), Gilău ( Gyulla) sau Sighet pe Tisa ( Szeged) erau oraşe româneşti ..acum maghiarizate ! NUMAI PRIN MĂRTURII , DOVEZI , ÎNSCRISURI ŞI ALTE PROBAS VERITAS SE IMPUN PENTRU REVENDICARILE TERITORIALE , NU FACTORUL DEMOGRAFIC, la care omul a fost şi este pion principal ..şi de multe ori prin acţiunile lui mai puţin umane .

 9. Istorici antici zic negru pe alb ca teritoriile dacice incepeau de la Dunare (adica de la Budapesta) si se terminau departe spre Bug-Nipru.

  Asa ca eu zic sa cerem si juma’ de Budapestă si ne angajam ca demolam noi podurile ce sunt in plus pe Dunare intre Buda si Pesta.
  Ok, lasam unu’ ca suntem noi baieti de treaba care pledam pentru buna vecinatate.

  A! Si link de you tube: https://www.youtube.com/watch?v=pJWiScKWHNA
  Vorbeste Gabriel Gheorghe. Mare om! Un fel de Densusianu, doar ca mult mai rezonabil si mai contemporan.

 10. Bisoceanu Benone // 14 octombrie 2017 at 17:52 // Răspunde

  Să ne reîntregim granițele, respect, susțin și la nevoie ies în prima linie!

 11. Totul este o manipulare o fortelor obscure ,care doresc slabirea Romaniei din toate punctele de vedere ,pentru a putea ascunde mai bine adevarul istoric al poporului roman ,si de a fura in voie bogatiile tarii noastre .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii