Noutăți

Românii au câștigat cel mai mare concurs international de microrobotică

Echipa Universităţii “Valahia” din Târgovişte a obţinut locul întâi în finala concursului de microrobiotică organizat în cadrul celei mai mari conferinţe internaţionale de robotică şi automatică, ICRA 2015, desfăşurată în acest an la Seattle. Competiţia este dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică şi a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume. Este prima participare a României la acest concurs, iar pentru invenția cu care echipa a câștigat prestigiosul loc I, se va depune un brevet de invenție (invenția constă într-un microrobot cu dimensiunea de 220 de micrometri, mai puțin de un sfert de milimetru, care se poate mișca după anumite coordonate în mod automat, putând fi folosit în medicină, sau în domeniul microtehnologiilor.)

Echipa a fost formată din: conferenţiarul Alexandru Ioan IVAN, lectorul Florin DRAGOMIR, doctorandul Valentin GURGU şi studentul în anul IV Nicolae RĂDULESCU.

foto roîn fotografie: Florin Dragomir, Ioan Alexandru Ivan, Mihaela Ivan, Valentin Gurgu (sursa foto: icra2015.org)

Raja Chatila, președintele Societății de Robotică și Automatică din cadrul IEEE, cea mai mare asociație profesională din domeniul ingineriei electrice, la nivel mondial, a felicitat echipa României cu această ocazie.

icra_06198500

Concursul a avut loc în perioada 26-30 mai 2015, la Washington State Convention Center din statul Seattle, USA şi a fost organizat în cadrul International Conference Robotics and Automation – ICRA 2015, cel mai mare eveniment anual din domeniul roboticii. Au participat  2700 de studenți. Manifestarea s-a desfăşurat sub egida Institute of Electrical and Electronics Engineers – IEEE şi a Societăţii de micro şi nanorobotică (RAS-MNRA), competiție dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică, reunind universități și centre de cercetare din întreaga lume.

Obiectivele concursului au constat în dezvoltarea de soluţii inovative la scară mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Aplicaţiile sunt proiectate pentru domeniul biomedical; exemplu: manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă, sau asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

sursa:www.gandul.info, ICRA 2015, www.damboviteanul.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Românii au câștigat cel mai mare concurs international de microrobotică

  1. Bravo lor!

  2. Si dupa ce isi iau premiile ajung sa lucreze in strainatate.
    Degeaba avem oameni destepti in Romania cand tara e condusa de politicieni corupti. Toate valoriile Romaniei naturale sau intelectuale sunt vandute la straini.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii