Noutăți

România trebuie să fie pentru Republica Moldova ceea ce a fost Germania federală pentru RDG, susține Primarul Chișinăului!

După ce a fost perfectat un acord în vederea cooperării dintre Sectorul 1 al Bucureștilor și Sectorul Centru al Capitalei Republicii Moldova, primarul Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a declarat, potrivit ActiveNews, că României îi revine rolul de a fi pentru Republica Moldova, ceea ce Germania de Vest a fost pentru Germania de Est.

Primarul din Chișinău consideră că numai în acest mod s-ar putea soluționa majoritatea problemelor cărora trebuie să le facă față Republica Moldova și a declarat: „Vreau să subliniez că României îi revine deja și îi va reveni rolul de Germanie de Vest pentru Republica Moldova, așa cum Germania de Vest și-a avut și își are rolul pentru Germania de Est. Aceasta este soluția concretă, reală […] pentru ca și Republica Moldova, de fapt, acest teritoriu înstrăinat, ocupat în 1812 și 1840, treptat să revină la matca sa firească, la rădăcină, la patria mamă”. Edilul-șef al Capitalei Republicii Moldova a mai ținut să adauge că nădăjduiește ca Unirea să se petreacă în secolul XXI.

Desigur, România nu are puterea economică sau influența europeană pe care le avea Germania Occidentală la sfârșitul anilor ′80, dar locul celor care sunt de un neam, sunt de un grai și au o milenară istorie comună, pe un pământ care le-a aparținut dintotdeauna – așa cum sunt românii din stânga și din dreapta Prutului – nu poate fi decât între hotarele aceluiași stat. Unirea este o datorie față de trecut și față de viitorul națiunii române!

1

Sursa: ActiveNews

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on România trebuie să fie pentru Republica Moldova ceea ce a fost Germania federală pentru RDG, susține Primarul Chișinăului!

  1. Jocurile s-au făcut din culise, cu ajutorul «Der Ring», «Parsifal», «Valhalla», etc …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii