Noutăți

România, pe harta mondială a maratoanelor cu o cursă unicat

MARATONUL NISIPULUI este singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară integral pe nisip. Competiția are loc anual, la Mamaia, anul acesta ajungând la a 3-a ediție, cu un număr de 700 de participanți din întreaga lume.

Traseul presupune parcurgerea în alergare a distanței dintre zona de Start, situată pe plaja Radio Vacanța, până la punctul intermediar de întoarcere, zona barierelor de la ieșirea din stațiunea Mamaia și retur la zona de start, realizând astfel o „buclă” de 10 km.

Cursa din 27 martie 2016 a fost câștigată, la băieți, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, iar la fete, de Nicoleta Ciortan. La semimaraton, primii care au trecut linia de sosire au fost, la băieți, Vitalie Gheorghiță (tot din Republica Moldova), iar la fete, Magdalena Maria Velișcu.

9610_1013374952074411_6189428831204681710_nAlergătorii s-au înscris la trei probe, maraton, semimaraton și cursa de 10 kilometri, iar organizatorii, au pregătit pentru această ediție și Crosul familiei, la care au participat părinți și copii.

“La ediţia din acest an, participanţii au concurat şi pentru o cauză nobilă, fondurile strânse în cadrul evenimentului sportiv urmând să fie direcționate pentru reconstrucţia şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a compartimentului de Prematuri, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social Dăruieşte primul zâmbet.” (evz.ro)

2015-10-05_09-29-03_surse: uzpr.ro, maratonulnisipului.ro, evz.ro

foto: Ovidiu Oprea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii