Noutăți

ROMÂNIA ÎN CARTEA RECORDURILOR, la mijlocul lunii mai: cel mai mare dans tradițional și cei mai mulți oameni în costume populare!

După cum ne informează Gazeta de Bistrița, în data de 14 mai vor avea loc, la Năsăud, două evenimente, în urma cărora vor fi înregistrate două recorduri mondiale cu… specific tradițional românesc. Astfel, va fi înregistrat, de către Cartea Recordurilor, atât cel mai mare dans tradițional din lume, cât și cel mai mare număr de oameni înveșmântați în straie tradiționale aflați în același loc. Pentru ca recordul să poată fi înregistrat, organizatorii trebuie să atragă cel puțin 4500 de participanți, dar se estimează că vor participa 10.000 de români.

Pe pagina de Facebook a evenimentului „Ziua Costumului Popular în Cartea Recordurilor” (14 mai 2017, Năsăud) se specifică: „evenimentul este unul istoric şi va pune în valoare tradiţia portului popular românesc, unic în lume, păstrat încă şi purtat cu mândrie în Ţara Năsăudului (…). Suntem convinși că doar dacă vă avem alături, demersul nostru va avea succesul scontat! Preconizăm participarea a peste 10.000 de persoane. Maialul elevilor năsăudeni, manifestare culturală cu tradiție de peste 145 de ani, aduce cu certitudine plus valoare acestui important eveniment”.

a

În intervalul 12:00 – 12:30  va avea loc „Parada costumului popular”, pe traseul Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud – Stadionul orașului Năsăud, în vreme ce „Roata de la Runcu Salvei” și jocurile populare din diferite zone etnofolclorice ale României se vor desfășura în intervalul 13:15 – 14:00.

De asemenea, va fi organizată și o Expoziție cu vânzare de produse tradiționale „Produs în Bistrița-Năsăud”. O ultimă precizare a organizatorilor, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria orașului Năsăud: „participarea este deschisă tuturor celor care simt românește”!
b

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: Gazeta de Bistrita, Facebook


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii