Noutăți

Rezultate excelente la examenul de bacalaureat în colegiile naţionale militare

Peste o treime din cei 315 elevi care au absolvit în acest an colegiile naţionale militare, au reuşit să obţină cel puţin o notă de 10 la una dintre probele bacalaureatului.

Cele mai mari medii generale fiind de 9,86 la Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, respectiv 9,73 la Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a transmis un mesaj de felicitare absolvenţilor celor trei colegii naţionale militare, profesorilor şi instructorilor acestora, pentru rezultatele remarcabile obţinute la examenul naţional de bacalaureat.

liceu-militar

Titlurile de şcoală europeană obţinute, în ultimii ani, de către colegiile  militare din România arată că aceste instituţii de învăţământ au făcut pasul către exigenţele secolului XXI, iar absolvenţii, formaţi la asemenea standarde, vor fi, cu siguranţă, parte a elitelor care îşi vor pune amprenta asupra evoluţiei societăţii noastre în viitorul apropiat. În acest context, ministrul Duşa a subliniat că performanţa obţinută şi anul acesta de către adolescenţii în uniformă şi dascălii lor evidenţiază calitatea învăţământului militar liceal.

IMG_0281
“Titlurile de şcoală europeană obţinute, în ultimii ani, de către colegiile noastre militare arată că aceste instituţii de învăţământ au făcut pasul către exigenţele secolului XXI, iar absolvenţii, formaţi la asemenea standarde, vor fi, cu siguranţă, parte a elitelor care îşi vor pune amprenta asupra evoluţiei societăţii noastre în viitorul apropiat”, a evidenţiat ministrul apărării naţionale în mesajul transmis.

sursa: mapn, roarmy.ro

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Rezultate excelente la examenul de bacalaureat în colegiile naţionale militare

  1. De ani de zile,aceste institutii au dovedit ca acolo unde se vrea,cu adevarat,se obtine performanta.Nu intamplator,multi isi doresc sa absolve aceste colegii,dupa care sa urmeze,fie cariera militara(85%),fie studiile in viata civila. Dar acest lucru presupune si obliga ,atat elevii,dar si profesorii-la seriozitate,participare constienta si multe renuntari la multe tentatii tineresti(pe care,multi din viata civila,le traiesc pe deplin).Ma bucur sa constat ca ,la aceste colegii liceale militare, nu se vorbeste de repetentie sau neluarea bacalaureatului,decat in termenii cei mai elogiosi. Stima si respect!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii