Noutăți

Restaurant sau bibliotecă? Galerie foto

Deschis în inima Moscovei, intr-o clădire stil baroc, pe bulevardul Tverskoy, din 4 iulie 1999 “Cafeneaua lui Pușkin” te invită la restaurant și la bibliotecă în același timp!

Boulevardul Tverskoy și străzile din jurul său au jucat un rol semnificativ, aproape mistic în viața poetului rus Aleksandr Pușkin. Când bulevardul s-a deschis în 1796, a devenit un loc preferat pentru înalta societate din Moscova, un loc de promenadă inedit. Pușkin  putea fi găsit în mod frecvent în această zonă. De aici și numele restaurantului.

Fiecare etaj al localului este diferit amenajat respectând, prin mobilier si decorații interioare, admosfera anilor 1800. Este deschis 24 de ore și se află situat nu departe de Piața Pușkin. Revista “Time” l-a notat ca fiind unul dintre cele 10 locuri importante de vizitat din Moscova.

Antichitățile din sala de la mezanin, spre exemplu, sunt în mare parte instrumente optice – două telescoape antice (german și englez), microscoape și o lunetă. În colțuri sunt ceasuri vechi englezești. Centrul sălii este ocupat de un vechi glob de podea. Pe rafturi este o colecție de ceasuri-trăsură de epocă

În sala șemineului, tavanul este pictat arătând-o pe Nike zburând, zeița victoriei în mitologia greacă. În mitologia romană, numele său este Victoria.

În conformitate cu un document din 1915, această clădire a fost odată o farmacie deținută de doi germani L. Fischer și V. Mai.

Deasupra tejghelei de farmacie se află o colecție de busturi ale marilor filosofi din trecut: Diderot, Seneca, Voltaire, Moliere, Lomonosov, von Holbach, Socrate și Cicero. Pe tejghea există o mașină de scris veche, fabricată în Hamburg și una dintre primele mașini de cusut manuale alături de cupe de argint din epocă.

DSC_0149_2751

un-restaurant-construit-intr-o-biblioteca-este-cel-mai-frumos-loc-in-care-poti-lua-cina_1

un-restaurant-construit-intr-o-biblioteca-este-cel-mai-frumos-loc-in-care-poti-lua-cina_3

DSC_9705

un-restaurant-construit-intr-o-biblioteca-este-cel-mai-frumos-loc-in-care-poti-lua-cina_6

un-restaurant-construit-intr-o-biblioteca-este-cel-mai-frumos-loc-in-care-poti-lua-cina_7

312312

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: time.com, tripadvisor.com, cafe-pushkin.ru


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


1 Comment on Restaurant sau bibliotecă? Galerie foto

  1. Dl.Roxin, aveți grijă să nu fiți declarat agent periculos al Moscovei de către agenta Soros-istă Balena pipiDI!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii