Noutăți

Renașterea unui paradis: Parcul Gorongosa – safari în Mozambic.

Parcul Național Gorongosa din Mozambic, reprezintă, probabil, rezultatul celei mai mari activități de restaurare a vieții în sălbăticie dintr-o zonă a  Africii.

Prin adoptarea unui model de conservare din secolul 21, prin echilibrarea nevoilor oamenilor și animalelor, a fost posibilă protejarea și salvarea unui „pustiu frumos”, considerat acum ca unul dintre cele mai mari parcuri naturale ale Africii.

Gorongosa-National-Park-3
În Parcul Național Gorongosa sănătatea și securitatea ecosistemului este direct legată de sănătatea și securitatea persoanelor care trăiesc în jurul Parcului. Prin urmare, munca de conservare nu este doar în interiorul Parcului, atenția nu este dată doar echipelor care lucrează cu animalele și peisajele frumoase, ci și interesului de a face bine în afara parcului, în comunitățile și satele din zonă, în școlile și clinicile medicale.

27_0
În parcul nou reamenajat și redeschis publicului de pe tot mapamondul, echipele administrative invită turiștii la safari, dar și la programe de cercetare, conservare, știință și dezvoltare comunitară!

tumblr_m441um8EYN1rs0mt1o1_1280
Safari
– cuvântul provine din limba arabă: safar, însemnând călătorie și este o expediție de vânătoare, care se desfășoară în general în Africa Centrală și în Africa Răsăriteană, în scopul prinderii unor mamifere mari (elefanți, lei etc.).

Safari, ca ramură distinctă a vănătorii, a fost promovată de autorul american Ernest Hemingway și președintele Theodore Roosevelt. Aceasta se referă la o călătorie de câteva zile sau chiar săptămâni prin junglă, în încercarea de a vâna o pradă mare. În prezent, termenul este folosit cu referire la diverse tururi prin parcurile naționale africane, în care pot fi urmărite sau vânate animalele sălabatice.

Vânătorii sunt de obicei turiști, însoțiți de ghizi localnici profesioniști. Un tip special de safari este solo-safari, pentru care vânătorul trebuie să-și însușească de unul singur toate permisele, pregătirile și echipamentul.

Safari-ul fotografic, expediția de fotografiere a naturii sălbatice, este la ora actuală din ce în ce mai popular. Termenul sinonim de “vănătoare fără sânge” pentru acest tip de expediție a fost folosit pentru prima dată de fotograful polonez Włodzimierz Puchalski. (wikipedia)

gorongosa-explore-gorongosa-elephant_940_529_80_s_c1
traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: pbs, wikipedia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii