Noutăți

REGII DACILOR – Informații inedite

Regii geto-dacilor au rămas în istoria lumii prin faptele lor. Dromihete, cel care l-a învins de două ori pe regele Traciei, Lisimah – fost general în aramata lui Alexandru Macedon – a rămas în istorie mai ales datorită unei lecții pline de înțelepciune dată dușmanilor; Burebista a fost considerat cel mai mare rege trac, conducând un regat de câteva ori mai mare decât România de astăzi; Decebal s-a făcut remarcat în cele mai teribile războaie purtate în acea vreme împotriva Imperiului Roman, imaginea acelor fapte rămânând înscrisă în piatra Columnei lui Traian…

Deși știm unele lucruri despre aceștia, cu siguranță nu știm destul iar munca unor istorici este providențială pentru lămurirea și conservarea informațiilor care ne definesc istoria antică.

Pe această linie se înscrie și cartea REGII DACILOR, scrisă de istoricul Dan Oltean. În cele 1.000 de pagini descoperim multe lucruri pe care nu le vom găsi în cărțile de istorie. Și tocmai de aceea, ele trebuie popularizate.

În consecință, l-am invitat pe Dan Oltean să realizăm două emisiuni despre Regii Geto-Dacilor, pentru ca informațiile inedite pe care le-a descoperit în cele 450 de lucrări pe care le-a consultat în timpul documentării la această carte, ca și ceea ce a descoperit în muzee sau cercetând la pas cetățile geto-dacice, să ajungă la cât mai mulți.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

P.S. Singura carte disponibilă acum scrisă de Dan Oltean, RELIGIA DACILOR, o puiteți cumpăra de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/


Regii dacilor – Prima parte


Regii dacilor – Partea a doua


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on REGII DACILOR – Informații inedite

 1. alegeti si voi un comentator a carui glas si timbru vocii sa … te capteze !
  cred ca asta e si succesul filmelor documentare straine ! … nu numai subiectul ci si modul placut de vizionare …

  • O voce dacica // 1 august 2015 at 17:17 // Răspunde

   Daniel Roxin ne capteaza prin trairea sa sufleteasca ce ne trezeste constiinta nationala!
   Vocea lui Daniel Roxin ne da posibilitatea sa judecam ceea ce spune!

  • Daca te opresti doar la timbrul vocii, domnule Oprescu, schimba canalul! Totusi, putina dreptate ai, pentru ca un asemenea documentar, aprofundat si cu alte subiecte pe care Roxin si Oltean nu au avut timp sa le dezbata aici, ar trebui difuzat pe un port ca History, de exemplu, asa ca ~`Vikingii`sau `~Regii Croatiei~.

 2. cetățeanul tulburat // 2 august 2015 at 9:37 // Răspunde

  De la 275 AD când romanii și-au luat jucăriile și-au uschit-o de pe teritoriul Daciei…și până la Basarab I, prin 1310…știe cineva ce s-a mai întâmplat pe meleagurile noastre strămoșești?!

 3. Felicitari pentru emisiune! Aceste informatii venite prin intermediul unor oameni care au avut acces la istoria nespusa a neamului nostru, sunt necesare pentru a combate acest adevarat asediu al masinii de consum si de sters identitati nationale, impusa de U.E..
  O intrebare: de ce s-a sistat in 2011 de catre Ministerul Culturii explorarea Sarmisegetuzei Regia (cea daca din munti!)?

  • S-a sistat din motivele cunoscute, scapate din gresala in presa: tunelele dacice plus “ceva” enorm care e acolo, ingropat in munte. Cumva similar cu Rosia Montana, care e centrul vortexului (apropo, intre ele exista conexiune atit fizica, cit si ezoterica). Foarte periculos daca se “trezeste” prostimea, nu?

 4. ilie Bizdoaca // 24 decembrie 2015 at 0:39 // Răspunde

  Asta da este o idee extraordinara ,ca ministerul cultuii sa sponsorizeze istoria veche a rominilor pe un canal tv cum este history ,ar conta mai mult decit toti ambasadorii de 2 lei,,,,,,

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii