Noutăți

RECORD: O lucrare a lui Isaac Newton a fost achiziționată pentru suma de 3,7 milioane de dolari. Ce conține aceasta?

O copie a cărții Philosophiae Naturalis Principia Mathematica ce îi aparține lui Sir Isaac Newton a fost vândut pentru fabuloasa sumă de 3,7 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă carte despre știință tipărită vreodată. Cartea a fost scrisă inițial de Newton în latină în perioada 1642-1727, iar ulterior astronomul englez Edmond Halley a tradus-o în engleză și a vândut-o în anul 1687.

Philosophiae Naturalis Principia Mathematica sau Principia lui Newton detaliază cele trei legi ale mișcării, explicând modul în care obiectele se deplasează sub influența forțelor externe.

Lucrarea științifică este considerată a fi unică, inclusiv fizicianul Albert Einstein numind-o ” cel mai mare demers intelectual pe care l-a făcut un om vreodată.” În ciuda acestei reclame, nici măcar casa de licitație Christie nu se aștepta să primească o astfel de sumă pentru carte. Experții se așteptau să o vândă pentru 1 – 1,5 milioane de dolari, însă un ofertant anonim a achiziționat-o pentru o sumă de aproape patru ori mai mare – 3.719.500 de dolari.

Isaac Newton
s-a născut în data de 4 ianuarie 1643 în Marea Britanie. A fost un renumit om de știință, alchimist, teolog, matematician, fizician, astronom, precum și președintele Royal Society. În 1705, Newton a fost înnobilat de către regina Ana a Marii Britanii cu titlul de cavaler, iar în perioada 1689 şi 1690 a fost membru al parlamentului, reprezentând Universitatea Cambridge.

sursa: foxnews.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on RECORD: O lucrare a lui Isaac Newton a fost achiziționată pentru suma de 3,7 milioane de dolari. Ce conține aceasta?

  1. cetățeanul tulburat // 20 decembrie 2016 at 8:47 // Răspunde

    Un bandit…asta a fost newton

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii