Noutăți

Radiații în Oceanul Pacific

Coasta de Vest a Statelor Unite pare sub asediul știrilor negative de mediu: predicții de cutremure, deversări de petrol, secetă, alimentare scăzuta de apă, incendii și numeroase evenimente neobișnuite pe această coastă: alge, eșuări de balene, prăbușirea stocurilor de pește, etc.

Un argument a fost efectul de radiații, scurgerile de la cele trei reactoare centralele nucleare devastate de cutremurul și tsunami-ul care a generat explozia din Fukushima, Japonia, în anul 2011, distribuit ulterior de curenții oceanici; într-adevăr, există dovezi de creștere a concentrației de cesiu 134 și alte elemente radioactive, care au fost observate la un nivel fără precedent, cu o răspândire pe o suprafața de 5.000 de mile în Pacific spre America de Nord și de Sud.

În luna aprilie a acestui an, au fost articole care au declarat că radiațiile de la  Fukushima au ajuns pe coasta Americii de Nord” și și-au exprimat îngrijorarea, răspândită prin intermediul internetului și presei, că aceasta a fost cu siguranță cauza evenimentelor naturale anormale din această zonă, fenomene altfel inexplicabile.

2015-09-01-1441131692-2797036-354_OceanRadiation-thumb.jpgfoto: Spoturile monitorizate de la exploziile de la  Fukushima (Institutul Oceanografic Woods Hole)

Radioactivitatea scade cu timpul, în mod natural, prin înjumătățirea izotopilor, și prin diluarea într-un corp foarte mare și profund al apei. În probele lor, oamenii de știință au detectat până acum exsitența cesiului137 deja în ape, ca urmare a tulburărilor atmosferice și a testelor nucleare din anii 1950 și ’60, șicesiu 134 în prezent, care nu poate exista în mod natural în ocean și care poate fi atribuite doar exploziei de la Fukushima. Estea o primă concluzie de bază pentru colectarea ulterioară, analiza, modelarea, și concluziile cu privire la radiațiile din ocean.

sursa: huffingtonpost.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii