AIM radionica curs online

Noutăți

Quinoa este recunoscută de NASA ca fiind un aliment ideal

Quinoa este un tip de pseudocereal cu o popularitate tot mai mare în ultima vreme, datorita beneficiilor pentru sănătate. Este cunoscută incașilor ca “mama tuturor cerealelor” și a fost cultivată prima dată acum 5000 de ani. Deși se cultivă sute de feluri de quinoa, cele mai comune tipuri din magazine sunt quinoa albă, roșie și neagră.

quinoa-salad

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de quinoa:
• quinoa conține o cantitate mult mai mare de antioxidanți și de nutrienți decât alte cereale folosite în dietele fără gluten .
• nutrițional, quinoa este considerată a fi un tip de cereală integrală care oferă vitaminele, mineralele și fibrele care ajută la reglarea sistemului digestiv și dau senzația de sațietate odată consumate.
• conține fier, complexul de vitamine B, magneziu, fosfor, potasiu, calciu, vitamina E și fibre. Este una dintre puținele alimente care conțin nouă aminoacizi esențiali.
• A fost propusa de NASA ca fiind un aliment ideal pentru zborurile de lungă durată, pentru că are o rată ridicată de proteine și carbohidrați, comparativ cu alte cereale.

Traducere si adaptare Ancuța Motoianu

Sursa: www.medicalnewstoday.com/

Sursa foto: www.medicalnewstoday.com,  xenlife.com.au


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii